Çekmeköy’de ‘Uluslararası Kısa Sinema Yarışı’nın galası yapıldı

Pinar

Global Mod
Global Mod
Çekmeköy’de ‘Uluslararası Kısa Sinema Yarışı’nın galası yapıldı

İSTANBUL İstanbul Çekmeköy’de “Genç ve Gelecek” temasıyla Milletlerarası Kısa Sinema Yarışı’nın finali, düzenlenen gala ile taçlandırıldı.

Çekmeköy Belediyesi‘nin 5. Memleketler arası Kısa Sinema Yarışı’nda dereceye giren üretimlere 85 bin TL ödül verildi. Çekmeköy Kısa Sinema Yarışı’nın gala gecesine heyet üyeleri; Aydın Sarman, Adnan Erdoğan, Birol İnanç, Erol Erdoğan, Ferhat Eşsiz, Haydar Şişman, Taner Rumeli, Yeşim Dalgıçer ve Zeynep Tuğçe Bayat üzere ünlü isimler iştirak sağladı. Çekmeköy Belediyesi’nin beşincisini ‘Genç ve Gelecek’ temasıyla düzenlediği Çekmeköy Milletlerarası Kısa Sinema Müsabakası’nda dereceye giren sinemalar aşikâr oldu. Gençleri her alanda olduğu üzere kültür-sanat alanında da desteklemek ve hazırladıkları kısa sinemalarla gençleri gençlerin gözünden anlamak için düzenlen kısa sinema müsabakasına; 38 belgesel, 8 animasyon ve 137 kısa sinema olmak üzere toplamda 183 sinema başvurdu. Bu sinemalar içinden 22 ‘si finale kaldı. Ümraniye Oryapark Crown Palaza’da Çekmeköy Belediye Lideri Ahmet Poyraz’ın konut sahipliğinde gerçekleşen galada, birinci üçe giren sinemaların yanı sıra en düzgün belgesel ve en âlâ animasyon sinemalarına de mükafatlar verildi. Müsabakada birinciliği ” Vesikalık ” sinemasıyla Ali İstek Erdemir, ikinciliği “Servis” sinemasıyla Ramazan Kılıç, üçüncülüğü “Bin bir Gece” sinemasıyla Mahsum Taşkın kazandı. En uygun animasyon mükafatını ” Son” sinemasıyla Orhan Mut Gökçek alırken, En âlâ belgesel mükafatını “Bulak” sinemasıyla Evrim İnci kazandı. Mansiyon mükafatlarını ise; “Çocuklar Aşkına” sinemasıyla Ahmet Mücahid Aydoğan ve “Oyun” sinemasıyla Lider Mekin kazandı. Kazananlar mükafatlarını, Çekmeköy Belediye Lideri Ahmet Poyraz ve heyet üyelerinin ellerinden aldı. Program sonunda Çekmeköy Belediye Lideri Ahmet Poyraz merasimde heyet üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

“Kısa sinema müsabakası, Çekmeköy’ün sembolü oldu”

Çekmeköy Belediye Lideri Ahmet Poyraz, “Bu sene 5’incisini yaptığımız kısa sinema yarışının teması genç ve gelecek. Daha evvel dört kısımda yapmıştık. Kısa sinema müsabakası, Çekmeköy’ün sembolü oldu. Bu sene müsabakaya belgesel ve animasyonu da ek ettik. Müsabakaya 200’ün üzerinde sinema başvurdu. Heyet üyelerimiz değerlendirmelerini yaptı ve birazdan açıklanacak. Birinci 20’ye giren üretimler içinden kazananlara mükafatlarını vereceğiz. Ben de yarış kararınu görmek için heyecanlıyım” dedi.

“bu biçimde bir müsabakaya ülkemizin de fazlaca gereksinimi var”

Sinema üretimci ve direktörü Birol İtimat, “Dünyanın en büyük fikirleri kısa sinemalardan çıkar zira onların imkanları dardır. ötürüsıyla kısa sinemacıların takdir edilmesi ve ödüllendirilmeleri gerekiyor. Çekmeköy Belediyesi bu manada sahiden büyük tertipler düzenliyor. Daha da değerlisi ise bunu her yıl yapıp daha da kurumsallaştırıyor. Ben de bir sinema sever olarak katkıda bulunmaya çalışıyorum. Dünya çapında bir kısa sinema yarışı olma yolunda ilerliyor. bu biçimde bir müsabakaya ülkemizin de fazlaca gereksinimi var” diye konuştu.

“Oylama yaparken bir çok zorlandım”

Sinema oyuncusu Yeşim Dalgıçer, “Çok hoş sinemalar yer almış müsabakada. Oylama yaparken bir çok zorlandım. Umarım birincilik hak eden sahibine sarfiyat. Baya kalabalık bir heyet takımı var. Umarım hepimiz tıpkı fikirde buluşmuşuzdur” sözlerini kullandı.

“Çok hoş sinemalar izledik”

Sinema oyuncusu Taner Rumeli, “Çok hoş sinemalar izledik. Burda seçimi yapan ve sinemaları hazırlayan her insanın emeğine sıhhat. Genç arkadaşların çektiği sinemalar yoğunlukta. Onların bu biçimde hoş kıssaları profesyonelce anlatmaları etkileyici bir şey” diye konuştu.

Sinema oyuncusu Zeynep Tuğçe Bayat, “Çok memnunum epeyce mükemmel sinemalar izledim. Kısa sinemalara fazlaca kıymet veriyorum. Ülke sineması için epey değerli. Gençlerin kısa sinema çekmesini destekliyorum. Ben de oyuncu olarak oynamaktan keyif alıyorum” dedi.

“Takdir edilmek emeklerin karşılığını almak fazlaca güzel”

Kısa Sinema Müsabakası Birincisi Direktör Ali İstek Erdemir, (Vesikalık isimli filmiyle) “Zor bir müddetçten geçerek bu sinemaları üretiyoruz. Memnunum. Hem maddi birebir vakitte manevi açıdan büyük bir emek var. Takdir edilmek emeklerin karşılığını almak epey güzel” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı / Mustafa Ayabakan – Son Dakika Haberleri