Bursalı genç kız burnu ile yazdığı kitabı, okurları için imzaladı

Pinar

Global Mod
Global Mod
ANKARA (DHA) – BURSA’da kollarını ve bacaklarını kullanamayan, bedensel engelli Dilek Uçar (30), tablette burnuyla kitap yazdı. Kitabında iki üniversiteli genç kızın hayatını anlatan Uçar, Yıldırım Belediyesi‘nin takviyesiyle yazdığı kitabının tanıtımını, Ankara‘da Başşehir Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Tam Bana nazaran Festival’de yaptı. İkinci kitabını yazmaya başlayan Uçar, “Çok keyifli hissediyorum. Kitabımı bir senede yazdım. Her şey fazlaca güzel” dedi.

Engelli ve dezavantajlı gençlerle ilgili saha araştırması yapan Yıldırım Belediyesi’nin mesken ziyaretleri sırasında tanıştığı Dilek Uçar, belediye yetkililerine kitap yazma hayalinden bahsetti. Dilek’in bu isteği Yıldırım Belediye Lideri Oktay Yılmaz’a iletilince, Yılmaz genç kızı ziyarete gitti. Bu ziyaret sırasında Yılmaz’dan kitabını yazmak için tablet isteyen Uçar, hayaline de kavuştu. 1 yılda birinci kitabı “Ölümsüz Hayatlar”ı yazan Uçar, Başşehir Millet Bahçesi’nde düzenlenen ‘Tam Bana bakılırsa Festival’de, kitabını tanıtma ve okurları için imzalama talihi da buldu.

“ÇOK MUTLUYUM”

Hiç okula gitmeyen, okuma yazmayı da rehabilitasyon merkezleri yardımıyla öğrenen Dilek Uçar’ın en büyük destekçileri ise annesi ve iki ablası ile Yıldırım Belediyesi Manisiz Ömür Okulu’ndaki öğretmenleri oldu. Yürüyemediği için online olarak öğretmenlerinden eğitim alan alan Dilek Uçar, “Bir anda aklıma geldi ve kitabımı yazdım. Çok mutluyum” diye konuştu.

468’i engelli, bin 200 öğrenciye eğitim veren Yıldırım Belediyesi Manisiz Ömür Okulu’nun Halkla Alakalar Sorumlusu Emel Bozkurt ise yaşanan süreci ‘mucize’ olarak tanımladı.

YILMAZ: DİLEK’İN MEMNUNLUĞUNU PAYLAŞIYORUZ

Engelli ve dezavantajlı gençlerin hayallerini gerçekleştirebilmesi için mahallî idarelerin dayanağının kıymetine vurgu yapan Bozkurt, Dilek’in kitabının basımında da Belediye Lideri Oktay Yılmaz’ın takviye olduğunu söyleyerek, şöyleki konuştu:

“Yıldırım bölgesindeki engelli ve dezavantajlı gençlerle ilgili araştırma yaparken, Dilek ile yollarımız kesişti. Dilek bize kitap yazma hayalinden bahsetti. Biz de bunu Yıldırım Belediye Liderimiz Oktay Yılmaz’a ilettik. Kendisi de bunu ço olumlu karşıladı ve keyifli oldu. Onun heyecanını paylaşmak ismine, konutuna ziyarete gitti. Dilek ondan kitabını yazmak üzere bir tablet rica etti. Ellerini kullanamadığı için, tabletiyle, burnuyla yazdı bu kitabı. Yazdıktan daha sonra da kitabın basımıyla ilgili liderimizden takviye istedi. Liderimiz bunu seve seve kabul edip, kitabının basımında dayanak oldu. Bugün de epeyce hoş bir aktifliğin ortasında Dilek’in memnunluğunu paylaşıyoruz daima birlikte. Zira bu mucize. Biz bu mucizelere şahit olmaktan ve bunların yanında bir kesim ona takviye olduğumuz için, kendi ismimize epeyce keyifli oluyoruz. İnşallah Dilek üzere öğrencilerimiz, Dilek üzere yetişkinlerimiz, gençlerimiz hayallerini gerçekleştirecek takviyeler bulur. Bunlar için kurumlarımız ve şahsî takviyeler fazlaca kıymetli.”

“ONUN İSMİNE UMUTLUYUZ”

Dilek’in ablası Melek Uçar ise kardeşinin daha şimdiden ikinci kitabını yazmaya başladığını söylemiş oldu. Melek Uçar, “Dilek 7 aylıkken, 1 kilo 300 gram doğdu. bu biçimde kalça çıkığı vardı, çabucak sonrasında da istemsiz hareketleri oluştu. Ellerini de kullanamamaya başladı. Şuan 30 yaşında. Kendi isteğiyle, kendi uğraşıyla yaptı. aslına bakarsan ellerinde istemsiz hareket olduğu için fazla kullanamıyor, burnuyla daha faal kullanıyor. Biz onun ismine umutluyuz. Kendisi epeyce heveslendi, inşallah heveslerinin karşılığını da alır. İkinci kitabını yazmaya başladı. Kendi hayatını anlatacağını söylüyor. Anneme, bana bu doğrultuda sorular soruyor” diye konuştu.

– Ankara

Demirören Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri