Bursa’da lise öğrencileri okudukları romanlardaki karakterleri canlandırdı

Pinar

Global Mod
Global Mod
BURSA (AA) – Bursa‘da bir lisenin öğrencileri, okudukları romanlardaki kahramanların kostümleri ve makyajlarını yaparak karakterlere hayat verdi.

BTSO Ali Osman Sönmez Toplumsal Bilimler Lisesinde “Benim Roman Kahramanım” başlığıyla 3’üncüsü düzenlenen aktiflik kapsamında Cengiz Aytmatov‘dan Dostoyevski’ye, Franz Kafka’dan Ahmed Hamdi Tanpınar’a dünyaca ünlü müelliflerin kitaplarındaki karakterler öğrenciler tarafınca canlandırıldı.

Öğrencilerden Damlanur Duran, AA muhabirine, Dostoyevski’nin “The Idiot” romanındaki Nastasya Filopovna kılığına büründüğünü, bu karakterin hoşluğu ve ismiyle öne çıktığını söylemiş oldu.

Karakterin, toplumla arbedeli olduğunu aktaran Duran, şu biçimde konuştu:

“Nastasya Filopovna, Dostoyevski’nin unutulmaz bayan kahramanlarından biri. Nastasya Filopovna’nın ömrü hiç de kolay bir hayat değil, aslında sonlarının vardığı nokta da epey hüzünlü. Bu kıyafetleri giyip onun üzere davranınca onun yaşadıklarını hissetmemek elde değil. Bir liseli için unutulmaz bir anı. hayatımda hiç unutamayacağım hoş anılar biriktiriyorum. Bu üslup etkinliklerde yer almak hem şahsi gelişimimizi birebir vakitte öz itimadımızı artıran şeyler.”

Nisa Açıkgöz de “Alice Mükemmeller Diyarında” yapıtındaki “Şapkacı” karakterine hayat verdiğini, onu davranış olarak da yaşamaya çalıştığını bildirdi.

Kostümleri ve makyajları kitaptakine benzetmeye çalıştığını anlatan Açıkgöz, aktifliği fazlaca beğendiğini ve kendisine hoş şeyler kattığını belirtti.

“Alice” karakterine hayat veren Elif Akbal, bu kahraman ile içinde bağ kurduğunu, aktifliğin kendisine toplum önünde konuşma yeteneği kazandırdığını vurguladı.

Cengiz Aytmatov‘un “Toprak Ana” yapıtındaki “Tolgonay”ı canlandıran Tuğçenur Çapkın ise karakterin savaş vaktinde yaşadığını ve hayli dertler çektiğini hatırlattı.

Onun yalnızlıkla ve yoklukla imtihan edilen biri olduğuna değinen Çapkın, “Tolgonay epey acı çeken bir tanesiydi ve ister istemez ona karşı ilgim daha da arttı. Daima ona yardım etmem gerekiyormuş üzere bir his oluştu içimde.” dedi.

“Benim Roman Kahramanım Deneme Yarışması”

Tertibi yapmaktan büyük bir keyif aldıklarını lisana getiren Kartal, deneme-yazma müsabakasında Bilecik Pir Edebali Üniversitesinden Yakup Öztürk ve Fazilet Dönmez’in de heyet üyesi olduğunu, öğrencilerin şenlik kapsamında kendilerini geliştirme imkanı bulduğunu aktardı.

Okulda ayrıyeten Cengiz Aytmatov romanlarından hareketle tiyatro gösterisi de düzenlendi.

AA / İsmail Özdemir – Son Dakika Haberleri