Büyükşehir’den Özel Çocuklar İçin Orta Tatilde ‘Motivasyon Etkinliği’

ffalivvv

New member
MERSİN (Habermetre) – Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sıhhat Hizmetleri Dairesi, “Mola Evi” hizmetinden yararlanan özel ihtiyaçlı bireylerin orta tatili daha uygun değerlendirebilmeleri için ‘Kaynaştırma ve Motivasyon Etkinliği’ düzenledi.

Sokak ve gölge oyunları oynandı Kuyuluk Piknik Alanı’nda yapılan aktifliğe yürüyüşle başlayan iştirakçiler, vücut eğitimi öğretmeni Fatma Parıltı Yılmaz’ın nezaretinde sokak oyunlarından mendil kapmaca oynadı. Aktiflikte, Yiğit Murat Cevizli babasıyla Hacivat ve Karagöz gölge oyununu oynayarak hem arkadaşlarını birebir vakitte aktifliğe katılan aileleri eğlendirdi. Sokak oyunlarının akabinde hür vakitte Piknik alanı içerisinde bulunan parka da giden çocuklar, arkadaşlarıyla birlikte doyasıya eğlendi.

“Oğlumla burada olmaktan mutluyum”

12 yaşında özel ihtiyaçlı bir çocuğu olan Sevgi Cevizli, aktiflik yardımıyla ailelerin ve çocukların kaynaşma fırsatı bulduğunu söz ederek, “Ara tatilimizde oğlumla burada olmaktan, bu tatili bu biçimde kıymetlendirmekten o kadar memnunum ki. Yaptığı bu tertipten dolayı ‘Mola Konutu’na fazlaca teşekkür ediyoruz. Bizim imkanımız olmuyor kimi vakit. Oğlumun keyifli olduğunu görmek beni de epey keyifli ediyor. Ailelerle kaynaşmak, öbür çocukların benim oğlumla kaynaşması oğluma huzur verdi ve kendini söz edebiliyor. Gücünü atabiliyor. Çok hoşuma gitti. Öğretmenlerimizle, ailelerle kaynaştık. Gücümüzü attık. Çok hoş bir gündü. Bir annenin memnunluğu aslına bakarsan evladının gözünün içine baktığı vakit hissettiği mutluluğudur. Onu da burada buldum gerçekten” diye konuştu.

“bu biçimde tabiatta bir şey olursa getiriyoruz”

Oğlunun Manisiz Hayat Merkezi’nde eğitim gördüğünü lisana getiren Maşallah Alp ise yapılan her aktifliğe katılmaya çalıştıklarını ve gördükleri ilgiden mutlu olduklarını söylemiş oldu. Alp, “Oğlum Yusuf’u getiriyorum, antrenman ve uyum odasından yararlanıyoruz. Antrenman yaptırıyor hocalarımız. Onun haricinde 15 günde bir de ‘Mola Konutu’na getiriyoruz. Küme halinde çalışıyorlar, hoş etkinlikler var. bu biçimde tabiatta bir aktiflik olursa getiriyoruz. Hocalarımız hakikaten epey ilgileniyorlar. Büyükşehir Belediyesi‘ne, Vahap Seçer’e epeyce teşekkür ediyorum. bu biçimde bir şey yapması epeyce güzel” sözlerini kullandı.

Etkinlikler hafta uzunluğu sürdü

Mersin ve Tarsus Mola Konutu’ndan yararlanan özel çocuklar ve aileleri, orta tatil kapsamında düzenlenen piknik ve kıyıda bisiklet sürme aktifliklerine de katıldı. Yeni açılan Tarsus Mola Konutu’ndan faydalanan çocuklar ve aileleri, Toroslar’da bulunan Manisiz Ömür Merkezi’ni de gezdi. İki Mola Konutu’nun öğrencileri ve aileleri tanışırken, Manisiz Ömür Merkezi’nde verilen hizmetler hakkında da bilgi sahibi oldular.

Yayın Tarihi: 20. 11. 2021 07: 57: 38

Habermetre – Son Dakika Haberleri