Bozkır’da Neşet Ertaş’ın hayatının beyaz perdeye aktarılması heyecanı

Pinar

Global Mod
Global Mod
Bozkır’da Neşet Ertaş‘ın hayatının beyaz perdeye aktarılması heyecanı

Kırşehirliler Ertaş’ın hayatının sinemasını merakla bekliyor

KIRŞEHİR – Neşet Ertaş’ın hayatının beyaz perdeye aktarılacak olması Kırşehir’de, heyecanla karşılandı.

Devlet sanatkarı unvanını ‘Ben halkın sanatçısıyım’ diye reddeden merhum Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın hayatı beyaz perdeye aktarılacak. Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği sinemanın direktörlüğünü ‘Vizontele’, ‘Gora’ ve ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ sinemalarının direktörü Ömer Faruk Sorak yapacak. Abdal külçeşidinin ağır izlerinin yaşandığı ve UNESCO tarafınca ‘Müzik Şehri’ ilan edilen Kırşehir’de, sevilen sanatçı Neşet Ertaş’ın hayatının sinema olacak olması da heyecan oluşturdu. Kırşehir’de, yaşayan Muzaffer Kaya isimli vatandaş, “Ertaş, büyük bir bedel, ölmedilk evvel değerlendirilmeliydi. Kendilerinin de sinemalarını izleyebilmeleri daha gerçek diye düşünüyorum. Ertaş, Anadolu topraklarında yetişmiş seçkin sanatkarlardan birisi. Kentin tanıtımında da büyük rolü oldu. Ertaş, gönül insanı, bu toprakların bütün bedellerini temsil etmiş olan birisi. İnanıyorum ki bu sinema de hayli hoş olur ve bundan daha sonra da yaşayan pahaların hayatları onlar ölmeden sinemaya aktarılır” dedi. Orhan Kılıç ise Neşet Ertaş’ın Kırşehirliler için gurur ve onur kaynağı olduğunu söz ederek, “Kırşehir’i tanıtan Neşet Ertaş, kendi akrabalarının kentte bilinen bir kelamı var; ‘Neşet’im Allah ömrünü sağ etsin. Neşet olduktan daha sonra abdalın karnı doyduğu üzere Türkiye’nin ve dünyanın da karnı doyar’ Neşet’in bir türkü söylemesi herkesi keyifli kılıyor. Sinemasının yapılmasına da epeyce sevindim. Sinema Neşet Ertaş’ı tanıttığı üzere kentinde tanıtımına katkı sunar” tabirlerini kullandı.

Abdal Geleneğinden beslendi müzik eğitimi alarak hayatını sürdürüyor

Kırşehir’de abdal geleneğinden beslenen ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde Müzik Kısmı öğrencisi olan Murtaza Akagündüz, Kırşehir’de insanların lisanında türküler olduğunu ve kendisinin de Neşet Ertaş’ın türküleriyle yoğurularak ömrünü kazanmaya çalıştığını belirtti. Aksaray’dan Kırşehir’e seyahate gelen ve Neşet Ertaş’ın kabrinde dua eden İsmail Görür de, Ertaş’ın hayatının beyaz perdeye aktarılmasının kendisini memnun kıldığını ve Anadolu kıymetleri açısından sineması önemsediğini söylemiş oldu.

Sinema, Prof. Erol Parlak’ın Neşet Ertaş ile röportajı görüşmeleri abdal kültür ve geleneğini de aktardığı ‘Garip Bülbül, Neşet Ertaş’ isimli iki ciltlik yapıtından sinemaya uyarlanacak. Senaryosunu Fulya Özcan ve Mert Dikmen’in kaleme aldığı üretimin orjinal müziklerini Yıldıray Gürgen hazırlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Enderhan Öz