“Bir anlaşmaya ihtiyacım yok.” En İyi Trump Business Danışmanı, Çin'deki Hardball'daki her şeydir

Gezgin

Global Mod
Global Mod
İkinci Trump hükümetinin ilk 100 günü bir kasırgaydı. Ve Başkan Trump'ın Ekonomik Konseyi başkanı Stephen Miran “oynaklığın” merkezindeydi. Bay Trump, 1930'lardan beri gözlemlenmeyen seviyelerde ithalat vergilerini artırmıştır. Ve onları geri döndürmek için ticaret görüşmeleri nehirdedir ve ABD ekonomisinin, tüketici fiyatlarının ve küresel ticaretin dengede yörüngesini bırakır.

Miran, Ph.D. Küresel ticaret sistemini yeniden yapılandırmak için bir Mar-a-Lago anlaşması fikrini yüzdüğü bilinen Harvard'da eğitilen ekonomist, cumhurbaşkanının düşünce ve nihai hedeflerini açıklamak için mümkün oldu.

Çarşamba günü, Amerika Birleşik Devletleri ve Büyük Britanya bu hafta sonu bir ticaret anlaşması için bir çerçeve duyurdu ve yönetim ve Çinli yetkililer arasındaki ticaret görüşmesinden önce Miran, Beyaz Saray'ın yanındaki ofisindeki Times Joseph Smith ile konuştu. Ve cumhurbaşkanının alışılmadık hareketlerini durdurdu.

Görüşme uzunluk ve netlik açısından kolayca işlendi.

Kamuoyu yorumlarında, müzakere ekibinde olmadığınızı, ancak bir ekonomist olarak, bu ülkenin ekonomisinin maliye bakanının Çin için mevcut tarifelerin “ambargo” dediğini koruyabileceğini bir ekonomist olarak düşünüyor musunuz?

Evet, bak, başkan Amerikalı işçileri ticaret ortaklarımıza doğru yerleştirmek için tarihsel bir kapsam ve hız ile hareket etti. Birinin siyasi uyarlamanın ne tarihsel ne de istisnai olduğunu söyleyebileceğini sanmıyorum. Sonuç olarak, finansal piyasalarda oynaklık vardı. Ekonomik verilerin oynaklığı da olabilir, ancak bence oynaklığın uzun vadede daha büyük bir şey ifade etmediği anlamına gelir.

Ve ekonomik faaliyetin bir aya diğerine değiştirilmesi mümkün mü? Evet. Şirketler müzakerelerin sonuçlarını öğrenmek için mi bekliyor? Evet. Vergi faturasının geçmesini bekleyin ve Cumhurbaşkanının vergi indirimlerinin 2017'de sona ermeyeceği için gelecek yıl tarihteki en büyük vergi artışından kaçınacağımızı bekleyin? Evet, sen de bekliyorsun.

Ancak, bilgi beklediğiniz için bir karar bekliyorsanız, bu bu kararı sonsuza dek caydırdığınız anlamına gelmez.

Çin'de başkan, özellikle Çin'de son birkaç gün içinde bir anlaşmayı tamamlamak zorunda bile olmadığını söyledi. Bu, çok karışık olduğum ve oldukça endişeli tüketicilerim piyasa katılımcılarına sahip.

Böylece başkan iki şey söyledi. Bir anlaşma yapacağımızı düşündüğünü söyledi. Sık sık bunu söyledi. Ve iki anlaşmaya ihtiyacımız yok. Bunların ikisi de doğru olabilir.

Hepsi yaşam ve enflasyon maliyetleri açısından kendilerini ofise attılar. Bu listede konut yüksekti. Konut eksikliğiyle başa çıkmak için bu yönetimin kılavuzu nedir?

Tüm ekonomideki düzenlemeler, şirketlerin teklifi artırmak için ellerinden geleni üretmesini engellemelidir. Fiyatlar çok yüksekse bir şey teklifiniz yoksa, hükümeti yoldan çıkarmak ve şirketlerin bundan daha fazlasını yapmasına izin vermek en iyisidir. İşte bu yüzden Trump hükümeti bir deregülasyon bütünlüğüne bağlı.

Eski yönetim ve Kongre'de bir haç üssü üzerindeki bazıları, federal yönetim tarafından liderlik edilen politikaları taahhüt etmek istedi, örneğin belirli düzenlemelerden ve bölgelerden daha fazla inşa edilebilecek ve bu ek fonları yıllar sonra tutabilecek bir şekilde kurtulmaya karar veren yargı yetkisine “havuç” vermek istedi. Bu anlamda sizden benzer bir şey var mı, yoksa Beyaz Saray'dan ne yaptığınızı ifade etmeyen bir devlet ve yerel sorun olarak mı görüyorsunuz?

Hayır, kendimizi deregülasyon gündemimizde bizi takip edecek devletleri ve yerleri teşvik edebiliyor olarak görüyorum.

Ama açıkça apartman düzenlemesi ve imar hakkında soruyorum.

Diğer yargı yetkisinin bu örneği izlemesi yararlı olacaktır.

Neyi takip etti? Çünkü bu benim cehaletim olabilir, ama şu ana kadar bu Beyaz Saray'dan hiçbir şey görmedim. Kuşkusuz, erken.

Hayır, haklısın. Haklısın. Erken ve ticarete odaklandığımız haklısın. Vergi faturasına odaklandık.

Doge neden belirtilen tasarruf hedeflerine ulaşmadı? Çünkü bundan bir eksiklik var vaat edilen trilyonlar.

Bence yüz milyarlarca bile büyük bir başarı. Bence Doge harika bir iş çıkardı.

Bu yönetimin büyük bir amacı üretimi oluşturmaktır. 2020'den 2024'e kadar üretim üreticileri için bir patlama gördük. Sonbahardan beri düştü. Bir başarı barometresi olarak, bu yönetimin inşaat işlerini tekrar artırmasını beklemeli miyiz?

Kılavuzlarımız nedeniyle artmayı beklememi bekliyorum. Bu arada, sadece ticaret ve tecrit değil, ticaret, vergi ve deregülasyon, değil mi? Ve eğer Amerika Birleşik Devletleri'ni, burada bir şeyler inşa etmeyi kolaylaştıran, burada bir şeyler yapmayı ve asimetrilerle iş için daha rekabetçi bir yer haline getiren ve tarifeler, müzakereler ve diğer yönergeler yoluyla ticaret için daha rekabetçi bir yer haline getirerek daha fazla vergi indirimi sağlayarak çok daha rekabetçi bir ortam haline getirir.

Asya ve Avrupa'da sabit gelirli yatırımcılarla, tahviller de dahil olmak üzere ABD varlıklarından yavaş yavaş dönmeyi planladıklarını duyurdum. Sence abartıyorlar mı? Yoksa bu hareketleri kapsayan pazar yorumcuları, kapsamını abartıyor mu? İkincisi, hepsi dolara olan talebin zayıflamasını memnuniyetle karşılıyor mu?

İkincisi ile Finans Departmanında meslektaşlarıma birkaç blok yönlendirmeliyim. Birincisi ile ilgili olarak, dediğim gibi, bu gerçekten tarihsel olarak olağanüstü bir siyaset değişikliğiydi ve finansal piyasanın oynaklığının olması şaşırtıcı olmamalı.

Ancak toz yerleşirse, sermaye yatırım fırsatlarını takip edecektir. Yatırım fırsatları ekonomik fırsatların bir fonksiyonudur ve bu nedenle Başkan Trump tarihteki en dinamik Amerikan ekonomisini yaratmaya odaklanmaktadır.

Başkan “Basınla Meet” ile yaptığı röportajda: “Çin ile yüz milyarlarca dolar kaybettik. Şimdi aslında Çin ile iş yapmıyoruz, bu yüzden yüz milyarlarca dolar tasarruf ediyoruz. Çok basit.” Yani bu yanlış, değil mi? Başkana, işleri yanlış anlarsa onu yönlendirmesini veya kontrol etmesini tavsiye ettiğinizde hissediyor musunuz?

Başkanın yanlış olduğunu sanmıyorum. Amerika'nın bir ticaret açığı yönettiğini biliyorsunuz. Çin ile ticaret azaldığında ticaret azalmışsa, ticaret açığının bu kısmı düşebilir.

“Çin ile yüz milyarlarca dolar kaybediyoruz. Şimdi aslında Çin ile iş yapmıyoruz,” yüzlerce milyar dolar mı tasarruf ediyoruz? Bunun ticaret açıklarından nasıl bahsettiğinin kesin bir temsili olduğunu düşünüyor musunuz?

Başkan bunu anlıyor. Ve bence bu doğru. Bence başkan haklı.

Kongre sadece bir bütçe ile çalışmaya çalışıyor. Kongre'den sorumlu olmadığınızı biliyorum, ancak yönetim açıkları azaltma yükümlülüğünden bahsetti, ancak aynı zamanda vergi indirimleri ve trilyon dolarlık bir savunma bütçesi istiyor. Bu nasıl toplanır?

Yani birkaç şey. Bunlardan biri daha yüksek büyümenin gelir elde edeceğidir. Ve bence birçok insan sürekli olarak hafife alıyor ve sürekli yanlış. TCJA nedeniyle vergi gelirlerinde cumhurbaşkanının vergi indirimlerinin uzun vadeli bir düşüş olduğuna dair hiçbir kanıt yoktu. Ekonominin büyümesi, geliri artırmanın en iyi yollarından biridir ve bu, cumhurbaşkanının ilk vergi indirimleriyle ilgili deneyim buydu.

Başkanın şirketler ve tüketiciler için maliyetleri azaltma vaadine göre yüz milyarlarca doları azaltacak kadar yüksek olan gelir görevleri nasıl?

Çünkü tarifelerin sonuçta maliyetleri artıracağını düşünmüyorum. Volatilitenin kısa sürede mümkün olduğunu düşünüyorum, ancak uzun vadede Amerikalı tüketiciler ithal ettiğimiz yerde esnektir ve bir ülke bizimle pazarlarını açtıkları ve onları ihracatımızda ihracat yaptıklarında onları ekonomilerine ihraç etmemize izin verdiklerinde, üretimimizi ülkelere yıkmak yerine dost ülkelerden ilişkilendirebiliriz.

Ancak yükteki birçok uzman, yanlış olduklarını düşünüyor. Bu tedarik anahtarları aylar sürer, hareket etmek için yıllar olmasa da ve bu nedenle ikame olmayacaktır, sadece daha yüksek maliyetler olacaktır.

Çin'den bir şeyler satın almak yerine, başka bir ülkeden bir şeyler satın alabiliriz. Ya da burada bir şeyler yapabiliriz. Talebimizi sınırlara kaydırabiliriz. Bu bizi daha esnek hale getiriyor.

Erken olduğumuz doğrudur ve kısa sürede oynaklık verebileceği doğrudur, ancak birkaç hafta boyunca mı konuşuyoruz? Birkaç çeyrekten mi bahsediyoruz? Birkaç yıldan mı bahsediyoruz?

Ekonomistlerin asla gerçekten seçemedikleri bir şeyle tanıştılar. Gerçek, üründen ürüne değişecek, değil mi? Ve bazı ürünlerle tedarikçileri değiştirmek muhtemelen nispeten kolaydır. Ve diğer ürünler yıllar alabilir. Ve böylece değişecek.

Bu yönetimden ve sizden, cumhurbaşkanının küresel ticaret piyasalarının yeniden düzenlenmesi konusunda ciddi olduğunu ve bu tutumdan büyük bir geri çekilme olmayacağını anlamamız gerekiyor mu?

Başkan, bozukluklar olabileceği açıktı. Ve bebekler hakkında konuştu – başka şeylerden bahsetti. Sanırım her zaman bunun bitti.

Bence Başkan'ın genç bir kızın sadece bir veya üçüne sahip olabileceğini söylediği bebeklerle ilgili endişe, insanların daha da endişe duymaları, bilirsiniz, bilirsiniz, ABD üreticileri için önemli katkılar. Yaklaşık yüzde kırk ithal parçaları veya bitmiş malları kullanır.

Başkan bozukluk olabileceğini söyledi. Ve şu anda yaklaşık 20 farklı ticaret ortağı ile birçok müzakere var. Başkan Amerikan tarihinin en büyük, en iyi müzakerecilerinden biridir.

Bu pozisyonu almak için entelektüel bütünlüklerinin bir kısmını bıraktıklarını ve gerçekleri bükmeye ve bu yönetimin siyasi hedeflerinin ekonomik ilkelerini bükmeye hazır olduklarını düşünen birçok iktisatçıyla – birçoğu dost olduklarının yanı sıra piyasa katılımcılarıyla da konuştum. Bu görüşe nasıl tepki veriyorsunuz?

Bence bu çok saçma ve insanların kendi siyasi tercihlerini diğer insanlara yansıtmasının çok yaygın olduğunu düşünüyorum. Yönetimin Amerikalılar için dinamik, sağlıklı ve sağlam bir ekonomik patlama yaratmaya odaklandığını biliyorlar ve bunu yapacağız.

Okuduğunuz için teşekkürler! Pazartesi görüşürüz.

Geri bildiriminizi istiyoruz. Lütfen yealbook@Haber adresine düşüncelere ve önerilere bir e -posta gönderin.