Berrettini: “Davis kendimi adadım, pes etmedim”. Günahkar: “Onunla daha da güçlü”

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
“Bu zafer hepimiz için çok şey ifade ediyor. Çok mutluyuz, hiçbir şey garantiye alınmaz. 2023 şampiyonluğunu korumayı başardık ve hepimiz çok mutluyuz.” Jannik Günahkar, d. Dünyanın 1 numarası ve İtalyan takımının üst üste ikinci Davis Kupası'ndaki itici gücü, Malaga'daki yeni zaferini şu şekilde açıklıyor: “Elbette Matteo Berrettini ile daha da güçlü bir takımız. Ancak Musetti, Bolelli dahil herkes harika iş çıkardı.” ve Vavassori. Bu sezonu bu şekilde bitirmeyi gerçekten çok istedim. Ekibim ve ben bunu harika bir şekilde idare ettik.

Davis Kutsama Kupası'nda Sinner ve Berrettini'nin yüzleri var

kaydeden Claudio Giua

24 Kasım 2024

Berrettini: “En iyi başarılarımdan biri”

İtalyan zaferinin bir diğer büyük kahramanı Matteo Berrettini şöyle açıklıyor: “Zor bir mücadeleydi, arzu edilen, çok arzulanan bir zaferdi. Tüm takım arkadaşlarım sayesinde çok büyük bir duygu hissediyorum. Kupa ağır, 'parçalanmış'. biz de kırmak istemedik..” diyor şakacı bir şekilde. “Fakat bu her anlamda ağır, her maçı yoğun bir şekilde yaşadık, Avustralya ile çok zor bir mücadeleydi ama biz güçlü bir grubuz. Çok mutluyum, bu benim en iyi başarılarımdan biri, bunu aileme ve bana adadım. kendim: Zor seçimler yaptım ve asla pes etmedim.”

Volandri: “Günahkar gelecek yıl hayır deseydi? Bu anlaşılabilir olurdu”

Kaptan Filippo Volandri üst üste ikinci şampiyonluğunun keyfini çıkarıyor: “Hiçbir şey çekmiyoruz… Hiçbir şeyin garantiye alınmadığını biliyordum ama çocuklar bunu neredeyse garantiye alıyor. Geçen yıl, şampiyonluğu kazandıktan sonra kendimize şunu söyledik: Tarih yazmak ve iki galibiyet almak istiyorduk, bu adamlar sandığımızdan daha hızlı gittiler. Sonunda herkesin çabasıyla başardık, Jannik ve Matteo'nun yanı sıra bizi buraya getiren Arnaldi ve Cobolli'yi de düşünüyorum -Sinner mı? Günahkar'ı almak için Birkaç yıl boyunca çiftlerde oynamak istiyoruz ama hiçbir zaman başaramadık… Bu adamların çok geniş omuzları olduğunu ve o dönemde olduğu gibi sorumluluk almayı bildiklerini biliyorum, korkarım bundan sonra Sinner oynayacak. Onun burada olması bir onurdu, bir ayrıcalıktı, özel bir şeydi, bu arada bunun tadını çıkarıyoruz ve yarından itibaren bir sonrakini düşünmeye başlayacağız.”

Musetti: “Bu takımın sırrı dostluktur”

Lorenzo Musetti üst üste ikinci kupayı kazandığı için mutlu: “Bu sene sahaya pek dahil değildim ama dışarıdan çok ilgiliydim. Takım arkadaşlarım çok iyiydi; başta Jannik Sinner ve Matteo Berrettini olmak üzere: Harika bir deneyim ve kararlılığa sahipler ve bunu sahada gördük. Şimdi pillerimi şarj etmem ve şimdiden 2025'i düşünmem gerekiyor. Takımın sırrı tüm oyuncuların sadeliği ve harika dostluğumuz.”

Vavassori: “Bu aynı zamanda Cobolli ve Arnaldi için de bir zafer”

Berrettini gibi ilk kez kupayı kazanan Andrea Vavassori, oynamadığı için üzgün değildi: “Berrettini ve Sinner, Arjantin'e karşı süper bir double yaptı. Daha sonra Matteo güven kazandı ve iki inanılmaz single kaydetti. Bu turnuvada yer almaktan gurur duyuyorlar. Bolelli ile özel bir 2024 geçirdik. Bu başarıyı Bologna'da bizimle birlikte olan birçok şampiyonla başardığımız için mutluyum. 2023'te Davis'te harika şeyler yapan Sonego ve İtalyan tenisinin bu döngüsünü başlatan Fognini'den, kızlar sayesinde gelecekte de harika şeyler yapmayı umuyoruz” diye ekledi Torinolu oyuncu.

Bolelli: “Böylesine güçlü bir takımın parçası olmaktan gurur duyuyorum”

Simone Bolelli özel bir grup için anne tavuk olarak hareket etmeye devam ediyor: “Eşsiz bir duygu. Gerçekten güçlü bir ekibimiz var. İnanılmaz bir ekibimiz var ve bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Çok mutluyum: Milli takımdaki her zafer Malaga'da sahaya çıkmadığım için üzgünüm ama takım arkadaşlarımız o kadar güçlü ki, oynamamayı da anlayabilirsiniz.”

Binaghi: “Herkesin çalışması sayesinde dünyanın en güçlüsü olduk”

Fitp Başkanı Angelo Binaghi bir başka İtalyan zaferinin tadını çıkarıyor: “Teniste sonuncuyduk, bugün dünyanın en güçlüsüyüz. Tenisin dünyadaki en popüler sporlardan biri olduğu göz önüne alındığında, bence bu harika bir haber. Bu unvanın arkasında, geçen sene oynayamadan takımı ayağa kaldıran, bu sene Bologna'da kaçırdığı altı maçın altısını kazanan, Paolini ve Errani'nin hikayeleri var. yıl ve onu katlettiler, biz onu savunduk ve iki Davis getirdik. Grupta puan getiren Cobolli, Arnaldi, Bolelli ve Vavassori'nin hikayeleri Bugün Fognini ve Nardi de iki Challenger kazandı, ilk 101'de 10 oyuncumuz var. Binaghi'nin altını çizdiği gibi, tüm İtalyan tenis dünyasının, kulüplerin, öğretmenlerin, yöneticilerin ve meraklıların bu “grup zaferini” oluşturan pek çok hikaye var. Biz dünyadaki en güçlü milletiz”. Ve bu, şu sonuca varıyor: “Giderek daha popüler bir spor haline gelmek olan ana hedefimiz için yakıttır. Tenis ömrü en çok uzatan spordur, tüm araştırmalar bunu söylüyor. Bütün bu seyircileri uygulayıcılara dönüştürmemiz gerekiyor.”

Malagò: “Sansasyonel bir 2024'ün incilerinden biri daha”

Coni başkanı Givanni Malagò alkışlıyor: “Mameli'nin marşı giderek dünya tenisinin müziği haline geliyor. Malaga'da Apotheosis: İtalya, Davis Kupası'nı üst üste ikinci ve tarihte üçüncü kez kazandı. Yine sansasyonel bir 2024'ün incilerinden biri, büyük bir başarı Bu, kadın milli takımının zaferinden birkaç gün sonra gerçekleşti: Aynı yıl Davis Kupası ve Billie Jean King Eşleştirme Kupası'nı kazanan beşinci ülke olduk. şampiyon Matteo Berrettini, Simone Bolelli, Lorenzo Musetti, Jannik Sinner ve Filippo Volandri liderliğindeki Andrea Vavassori. Tenis ve Padel Federasyonu'nu ve başkan Binaghi'yi tebrik ederiz”, diye yazıyor 'X' üzerine.

Bertolucci: “Berrettini'ye sevindim, mavi akımı başlattı”

Eski şampiyon ve kaptan Paolo Bertolucci şaşırmadı: “İtalya dünyanın en güçlü takımı. Turnuvanın arifesinde büyük favorilerdi ve çok iyi tenis oynayarak beklentileri karşıladık. Berrettini adına çok mutluyum.” bir oyuncu olarak kazanmayı başardı, Wimbledon finali ve sıralamada altıncı sırada yer alarak tüm İtalyan hareketinin bu yolculuğuna başlayan ilk kişi oldu. Çok güçlüyüz ama gelecek yıl işler değişebilir. oyunda, Bunu tekrarlamanın mümkün olup olmayacağını bilmiyorum.”

Zugarelli: “İtalya artık bir savaş gemisine dönüştü”

'76'daki diğer Davisman şampiyonu Tonino Zugarelli de Azzurri'ye iltifat etti: “İtalya teniste savaş gemisi olduklarını doğruladı, liyakatle kazandılar, kolay değildi. Hollanda mükemmel bir takım ama İtalya daha güçlüydü, Bu büyük bir onay ve giderek daha pembe bir geleceğe sahip olacağız. Musetti'nin durumunda olduğu gibi bazı yanlış adımlar olabilir, ancak o da çiftlerde iki bombacının Arjantinli uzmanları bile dikkate almasıyla büyük bir memnuniyet getirecek. sürpriz”.

Ocleppo: “Günahkar'la her şey daha kolay oluyor”

Eski tenisçi Gianni Ocleppo da Bertolucci ile aynı fikirde: “Bu Davis Kupası'nda zafer bekliyordum. Sinner tek yönlü bir oyuncu, diğerlerinden çok daha güçlü. Onunla sahada zaten bir buçuk puan önde başladık. O oynuyor Kariyerinin en iyi tenisini, tek set bile kaybetmeden kazandığı Finallerden başlayarak, burada da kendi seviyesinin altındaki oyuncularla devam etti ve İtalya'ya karşı üstün olduğu iyi tenis oynamaya geri döndü. herkes, ben O halde her zaman maç oynamak zorundasınız, Volandri'yi Sinner'ı çiftlerde bile kullandığı için tebrik ederiz.”