Balıkesir’in en hoş fotoğrafları ödüllendirildi

Pinar

Global Mod
Global Mod
BALIKESİR (İHA) – Balıkesir‘in en hoş fotoğrafları ödüllendirildi

‘Odak Balıkesir’ mükafatları sahiplerini buldu

BALIKESİR – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafınca BASAF iş birliği ve TFSF takviyesiyle düzenlenen Odak Balıkesir 1. Ulusal Fotoğraf Müsabakası Standı ve Ödül Merasimi yapıldı. Balıkesir’in tanıtımına katkı sağlamak emeliyle düzenlenen müsabakaya katılan fotoğrafların standı, ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Balıkesir’in tanıtımına katkıda bulunmak, ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınmasına ivme kazandırmak maksadıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu dayanağı ile düzenlenen “1. Odak Balıkesir” isimli fotoğraf müsabakasında dereceye giren fotoğrafların sergilendiği ödül merasimi gerçekleştirildi.

1027 fotoğraf yarıştı

Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlgiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen yarışta; odağın Balıkesir olduğu, kentin hoşluklarını, tabiatını, külçeşidini, tarihini, tarımını ve günlük hayatını mevzu edinen birbirinden hoş fotoğraf kareleri yarıştı. Seçici Şurası’nda; Elif Çimen, Erhan Alan, Mehmet Koştumoğlu, Özer Kanburoğlu, Ömer Gemici, İbrahim Vakit ve Yusuf Hocaoğlu’nun yer aldığı müsabakaya 278 kişi, 1027 fotoğrafla katıldı.

“Foto maratona dönüştüreceğiz”

Odak Balıkesir 1. Ulusal Fotoğraf Yarışı’nı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize etmekten memnuniyet duyduklarını belirten Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği Lideri Osman Sipahi “Çok başarılı ve hoş bir seçim oldu. Seçilen fotoğrafların hepsi Balıkesir’imizi fazlaca hoş bir biçimde söz ediyor. Bu tertipte emeği geçen Büyükşehir Belediyesi’ne fazlaca teşekkür ederim. Bundan daha sonra bunu bir foto maraton haline dönüştürüp, foto maraton olarak yapmak niyetindeyiz. Balıkesir için fazlaca hoş şeyler yapacağız.” dedi.

“Balıkesir’in hoşlukları gözler önüne serildi”

“En uygun makine en yeterli fotoğrafı çekseydi, en düzgün daktilo en düzgün kitabı yazardı.” kelamının haklılığına dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Lideri Yücel Yılmaz, Odak Balıkesir 1. Ulusal Fotoğraf Yarışı’nın, Balıkesir’in en hoş karelerini gözler önüne sermek için yapıldığını söylemiş oldu ve kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Fotoğraf bize hayli şey anlatıyor. Emeği geçen ve müsabakaya katılan herkese epeyce teşekkür ederiz. Müsabakaya binin üzerinde fotoğraf katıldı. O fotoğraflar için tahminen 100 binlerce fotoğraf çekildi. Beğendikleri fotoğrafları müsabakaya sundular. Fotoğraf epeyce kıymetli bir öge. bu biçimdelikle, Balıkesir’in hafızasını oluşturmayı sağlamamız gerekiyor. Bu yarışlarla; fotoğrafları kimin çektiğini ve tarihini belirleyerek arşivliyoruz. Bizden daha sonra gelen kuşak nereden, nereye diyebilsin. BASAF’ı ve TFSF’yi hayli önemsiyorum. Zira ‘Marifet, iltifata mazhardır.’ Bu işin yapılmasına bir sebep olması lazım. Bu müsabaka için fotoğraf çeken kentimize gelen insanları Çamlık’ta ve farklı yerlerde gördüm. Her biriyle konuştum, yarışımızı söylemiş olduler. Bunlar önemli bir arşivdir ve kentimiz için hakikaten çok değerli kıymetlerdir. BASAF’ın bunu uygun arşivlemesi, bizlerin de belediyeler olarak sahip çıkması kıymetli. Balıkesir’i tanıtmak istiyoruz. Bir fotoğraf karesi o kadar epeyce şeyi anlatıyor ki. Kentimizin; fotoğraflanmasını, arşivlenmesini, sanatı, kültürü, müziği her insanın yaşamasını istiyoruz. Bunlar olduğunda arbede olmaz. Sanat ve sanatçı olduğunda uzlaşı olur, merhamet, vicdan olur. Kentte bir ortada yaşama kültürü gelişir.”

Dereceye girenlere mükafatları takdim edildi

Konuşmaların akabinde ödül takdim merasimine geçildi. Odak Balıkesir 1. Ulusal Fotoğraf Yarışı Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Altın Madalyasının sahibi olan ve 7 bin 500 liralık Birincilik Ödülü’nü almaya hak kazanan Yahya Engin, mükafatını Lider Yücel Yılmaz’ın elinden aldı. TFSF Gümüş Madalyasının sahibi 5 bin liralık İkincilik Ödülü’ne layık görülen Volkan Karagülleoğlu olurken, TFSF Bronz Madalyanın sahibi olan ve üçüncü olan Kenan Özkan ise mükafatını Karesi Belediye Lider Yardımcısı Şaban Akkol’un elinden aldı. Bin liralık Mansiyon Ödülü’nün sahibi Uğur Özdemir olurken, İki bin liralık Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü’nü kazanan Salih Kuş ise mükafatını AK Parti Altıeylül İlçe Lideri Ömer Munis’in elinden aldı. Ödül Merasiminin akabinde protokol üyeleri ve dereceye giren fotoğraf sanatkarları bir arada sinema rulosundan kurdeleyi keserek standın açılışını gerçekleştirdi. Standın gezilmesinin akabinde BASAF Lideri Osman Sipahi’ye plaket takdim edildi.

İhlas Haber Ajansı / Ömer Kantarlıoğlu – Son Dakika Haberleri