Azerbaycan Hürkuş ve Hürjet’i envanterine katmaya hazırlanıyor

odakulebuda

New member
Azerbaycan Hürkuş ve Hürjet’i envanterine katmaya hazırlanıyor Türkiye’de TUSAŞ tarafınca üretilen eğitim uçağı Hürkuş, Azerbaycan’da Üst Seviye Gözlemci Günü’nde şov uçuşu gerçekleştirmişti. Ankara ile Bakü içinde son periyotta bilhassa askeri alanda güçlenen alakaların akabinde Azerbaycan, Türkiye’de üretilen uçaklardan satın almayı pahalandırıyor.

“HÜRKUŞ’UN İKİNCİ MÜŞTERİSİ AZERBAYCAN OLACAK”

Mevzuyu aktaran Defense News, “Türkiye’nin Kafkas müttefiki Azerbaycan, Hürkuş’un ikinci müşterisi olacak.” diye yazdı. Bu yılın başlarında Nijer’in, uçağın birinci yabancı müşterisi olduğu bilgisi paylaşıldı. Haberde, Azerbaycan’da Hürkuş’a ağır ilgi olduğu ve yakında kelam konusu ülkeye ihracat konusunda kıymetli gelişmelerin yaşanacağı kaydedildi.

BAKÜ, HÜRJET’LE DE İLGİLENİYOR

Hürkuş’un yanı sıra yavaşça taarruz uçağı Hürjet’e de Azerbaycan’da ilgi olduğuna dikkat çekildi. Bir tedarik kaynağına dayandırılan haberde, Bakü idaresinin Hürjet’i satın almakla ilgilendiğini söylemiş olduği açıklandı.

Silahlı eğitim uçağı Hürjet’in Hürkuş’un jet motorlu versiyonu olduğu, uçağa ait programın 2018’de başlatıldığı tabir edildi.

HÜRJET’İN ÖZELLİKLERİ

Azamî sürat: 1.4 Mach

Azamî yükseklik: 13 bin 716 metre

faydalı yük kapasitesi: 3 bin kilogram

Kanat açıklığı: 9.5 metre

Menzil: 2592 kilometre

Tam otorite, sayısal denetimli uçuş sistemi

Gömülü taktik eğitimi ve canlı sanal yapan eğitim sistemleri

HÜRKUŞ’UN ÖZELLİKLERİ

Azamî seyir suratı: 574 kilometre

Azami servis irtifası: 10 bin 577 metre

Azamî havada kalma mühleti: 4 saat 15 dakika