odakulebuda
New member
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den sel felaketiyle ilgili Erdoğan’a taziye bildirisi Batı Karadeniz felaketi yaşıyor. Son iki gündür yaşanan şiddetli sağanak yağış sele dönüştü. Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketinde can kaybı artıyor. Acı haber Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı’ndan (AFAD) geldi. AFAD tarafınca yapılan açıklamada, 11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan çok yağışlar kararında Bartın, Kastamonu ve Sinop kentlerinde sel ve su baskınları meydana geldiği açıklandı. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçelerinin selden etkilendiği belirtilerek, afetin çabucak akabinde tüm ilgili kurumların işçi ve araç dayanağıyla tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başladığı vurgulandı.
Yaşanan sel niçiniyle Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 vatandaşın ömrünü kaybettiği söz edilerek, Bartın’da kaybolan 1 vatandaşı arama çalışmaları devam ettiği bildirildi.
“Son derece kederlendim”
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazdığı iletide Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketi kararı can kaybı ve yıkım haberlerinden dolayı son derece kederlendirdiğini lisana getirdi. Aliyev iletisinde, “Kendim ve Azerbaycan halkı ismine size, ömrünü kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına ve bu faciadan dolayı başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifa diliyorum. Allah rahmet etsin” tabirlerine yer verdi.
Yaşanan sel niçiniyle Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 vatandaşın ömrünü kaybettiği söz edilerek, Bartın’da kaybolan 1 vatandaşı arama çalışmaları devam ettiği bildirildi.
“Son derece kederlendim”
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazdığı iletide Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketi kararı can kaybı ve yıkım haberlerinden dolayı son derece kederlendirdiğini lisana getirdi. Aliyev iletisinde, “Kendim ve Azerbaycan halkı ismine size, ömrünü kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına ve bu faciadan dolayı başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifa diliyorum. Allah rahmet etsin” tabirlerine yer verdi.