Avustralyalı tenis efsanesi Neale Fraser, 91 yaşında hayatını kaybetti

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Tenis dünyası yasta. Avustralyalı öldü Neale Fraserkariyerinde üç Slam kazandı. 91 yaşındaydı. Avustralyalı yetkililer bunu duyurdu. Fraser, 1959 ve 1960'da ABD Açık'ın öncüsü olan ABD Ulusal Şampiyonasını ve 1960'da Wimbledon'da Rod Laver'a karşı tarihi bir tüm Avustralya finalinde kazandı. Ayrıca çiftlerde 11, karışık çiftlerde ise 5 Slam kaydetti. Sahada, Avustralya'nın Davis Kupası'nda (1959'dan 1962'ye) art arda kazandığı dört zaferin kahramanları arasında yer aldı, ancak 1970'ten 1993'e kadar 24 yıl boyunca 55 galibiyet elde ederek ülkesinin milli takımının kaptanı olarak bir efsane haline geldi. 75 maç oynadı ve Avustralya'yı dört başarıya taşıdı (1973, 1977, 1983 ve 1986).

Teklerde ve çiftlerde 19 kez Grand Slam şampiyonu ve Davis Cup'ta ülkeyi temsil eden en iyi isimlerden biri.

Sporda birçok nesile ilham veren Avustralyalı tenis ikonunu anıyoruz.https://t.co/d7ha97ylA9

— TennisAustralia (@TennisAustralia) 3 Aralık 2024
Cash: “Benim için baba gibiydi”

“Dünya çapında birçok kişi tarafından özlenecek gerçek bir Avustralyalı tenis efsanesi” diye yazdı Tenis Avustralya Açık

Freaser, Federer ve Bencic ile 2019 Hopman Kupası'nda

Freaser, Federer ve Bencic ile 2019 Hopman Kupası'nda

Laver'ın anısı

Tarihin en büyük Avustralyalı oyuncusu Çubuk Laver1960 yılında Wimbledon ve Forest Hills'te finalde Fraser'a yenilen oyuncu, “sevgili dostum ve solak arkadaşıma saygı duruşunda bulundu. O, Avustralya tenis efsanelerinin altın çağında gerçek bir mücevherdi, inanılmaz bir dünya bir numarasıydı, bir Grand Slam'di” Laver sosyal medyada şöyle yazdı: “Neale beni iki büyük finalde yendi ve beni daha iyi bir oyuncu olmaya zorladı, seni çok özleyeceğim dostum.”

Sevgili dostum ve solcu arkadaşım Neale Fraser'ın vefatını duyduğumda derin bir üzüntü duyuyorum. O, Avustralya tenis efsanelerinin altın çağında gerçek bir mücevherdi; inanılmaz bir Dünya No.1'i, bir Grand Slam şampiyonu ve bir Davis Kupası ikonu. Neale beni 2 büyük finalde mağlup etti ve beni… pic.twitter.com/B4cVLEnRUk

— Rod Laver (@rodlaver) 3 Aralık 2024

Konular