Antalya’da vatandaşların 12 ay karavan tatili kıskandırıyor

ffalivvv

New member
ANTALYA (İHA) – Turizm kenti Antalya’da karavan ile tatil kış aylarında da devam ediyor. Vatandaşlar, her türlü donanıma sahip araçlarında tatil yapıyorlar.

Antalya’nın Serik ilçesi karavancıların en hayli tercih ettiği bölge oldu. Serik ilçesine bağlı Boğazkent mahallesinde Serik belediyesine ilişkin plajda bulunan karavan bölgesine yurt içi ve yurt haricinden biroldukca karavancıların uğrak yeri oldu. Bilhassa kış aylarında güney bölgeleri yeğleyen karavancılar, günlük hayatlarında bir konutta bulunan her türlü donanıma sahip araçlarda yaşıyorlar. Kış aylarında soğuktan etkilenmemeleri için kullanabilecekleri başta ısıtma sistemi olmak üzere pek fazlaca konut eşyasını içerisinde bulunduran araçlarda tatil yapma imkanı buluyorlar. Biroldukça aile yaşadıkları meskenleri kiraya verip gerek yurt haricinden ve yurt ortasından karavan ömrünü tercih ediyor.

“Almanya’daki meskeni kapattık ve yola çıktık”

Almanya’da yaşadıkları meskeni kapatıp eşi ile birlikte karavanla Türkiye’ye geldiklerini belirten Aycan Satıroğlu, “Ev ömrü monoton geçiyor. Karavan ömründe işimiz bitiyor mu tabi ki bitmiyor. Her vakit ki üzere sabah kahvaltısı paklık işleri yapıyoruz. Niyetimiz artık yılın 12 ayı karavanda yaşamak. Almanya’daki meskeni kapattık ve yola çıktık. İyisiyle bütün seneyi Türkiye’de geçirmeyi istiyoruz. Tabi ki güney taraflarında. Zira soğuk havayı sevmiyoruz. bu biçimde havalarda pek eza hayatıyoruz. sebebi araçta kalorifer, sıcak su sistemi, mutfak eşyaları, banyosu ile bir arada her şey mevcut. Tabi ki karavan hayatı genelde dışarda geçiyor. Soğuk havalarda düzgün giydiğiniz vakit sorun olmuyor. Karavan hayatına alıştığınız vakit tekrar meskende kalamadığımızı fark ettik o yüzden meskeni kapattık. Bize 1+1 yetiyor, artıyor bile” diye konuştu.

“Hemen karar verdim ve meskenleri kiraya verdim”

Özel aracını park edecek yer bulamadığı için meskenlerini kiraya vererek, karavan hayatına geçtiklerini anlatan İlhan Yıldız, “2019 yılında otomobilimi park edecek yer bulamadım. O bölgede kalan karavancılarla samimi olduk, tanıştık. Baktım ki karavan hayatı benim yaşantıma da uyuyor. Çabucak karar verdim ve meskenleri kiraya verdim. Hoş bir araç aldık ve başımıza nazaran yaptırdık. Konutun konforunu araca taşıdık. Zira devamlı burada karavanda yaşadığımız için fazlaca değerli. Karavanımızda internet, televizyon, ısıtma sistemi, banyo, tuvalet aklınıza gelebilecek her şey var” dedi.

“Araçta günlük yaşantı için bütün gereksinimlerimizi karşılayabilecek şeyler mevcut”

Ailesiyle birlikte Çek Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye tatile gelen Jan Liskovec, “Eşim ve çocuğum ile bir arada karavanla Avusturya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan’a gittik. Artık de Türkiye’deyiz. Bizim için karavan ömrü fazlaca hoş. Zira araçta günlük yaşantı için bütün gereksinimlerimizi karşılayabilecek şeyler mevcut. Bu mevsimde benim ülkem hava hayli soğuk fakat Türkiye’de bilhassa burada hava sıcak. Bu bölgede deniz var ve alışveriş yapabileceğiniz her yer fazlaca yakın o yüzden burada yaşamak güzel” halinde konuştu. – ANTALYA

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri