Antalya’da ‘Queenz Of Piano’ rüzgarı

ffalivvv

New member
ANTALYA (İHA) – Antalya‘da ‘Queenz Of Piano’ rüzgarı

ANTALYA – Müziği ve mizahı birleştiren dünyaca ünlü piyano ikilisi “Queenz Of Piano” klasik ve pop müzik içindeki sonlarda dolaştıkları performansıyla 21. Memleketler arası Antalya Piyano Şenliği’nde unutulmaz bir konsere imza attı. Gece boyunca sıklıkla Türkçe konuşan Piyanonun Kraliçeleri; Türk Marşı, ninni ve oyun havası seslendirip dans ederek, dinleyicilere fazlaca renkli ve bol sürprizli bir gece yaşattılar.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin en değerli sanat etkinliklerinden olan Milletlerarası Antalya Piyano Şenliği, üçüncü konserinde klasik, pop, rock ve sinema müziklerini kendilerine has biçimleriyle seslendiren ‘Queenz Of Piano’ yu ağırladı.

“Türkçe konuştular”

Antalya’ya gelmeden Türkçe öğrenmeye başladıklarını söyleyen ikilinin seyircilerle sıklıkla Türkçe konuşması ve Türk Marşı seslendirmesi gecenin birinci sürprizi oldu.

“Queenz Of Piano, Türkiye’de doğdu”

Queenz Of Piano’nun Türkiye’de başladığını söyleyen Jennifer Rüth, kendi bestesi olan Two Roads isimli yapıtı seslendirmedilk evvel Türkçe olarak yaptığı konuşmasında “Önemli anlar her şeyi değiştiren kararlara niye olur. Türkiye’de bu biçimde bir anım oldu. Queenz Of Piano’nun aslında burada başladığını biliyor muydunuz? Okulu bitirdikten daha sonrasında tatil için İstanbul’a gittim ve Yerebatan Sarnıcını ziyaret ettim. Suya bozuk para attım ve bir dilek tuttum. En büyük hayalim piyanist olmaktı. Şahane bir piyanist olmak değil; yalnızca Almanya’da birkaç küçük konser vermek kafiydi. Artık bu biçimde hoş bir salonda, piyanist olarak Türkiye’deyim ve bu gece burada olduğum için müteşekkirim” dedi.

“Oyun havası çalıp dans ettiler”

“Ninni söylemiş olduler”

Konser boyunca seyircileriyle bağlantı halinde olan Piyanonun Kraliçeleri; dans ettikleri, farklı enstrümanlar çaldıkları müzikler, söylemiş oldukleri renkli ve kendilerine mahsus sahne gösterileriyle seyircilerden tam not aldılar. Süper konserlerini ninni ile sonlandıran ikili, dakikalarca ayakta alkışlandı. Piyanonun Kraliçeleri’ne gecenin sonunda, şenliğin idari yöneticisi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tarafınca teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri