Amansız Jannik Günahkar, Medvedev dirildi

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Five Man Electrical Band'in 1971 tarihli, Les Emmerson tarafından yazılan ve Tesla tarafından yirmi yıl sonra yeniden canlandırılan şarkısı “Signs”ın en popüler satırı şöyleydi: “Tanrı Burada Olsaydı, Sana Yüzüne Söylerdi, Dostum, Sen Bir Tür Günahkarsın”. Şimdi Pazartesi Net için çok genç bir İtalyan tenisçiden bahsetmek zorunda kalsaydım, bunu şu şekilde tercüme ederdim, ad sensum: “Eğer Tanrı burada olsaydı, senin yüzüne karşı senin bir tür arkadaş olduğunu söylerdi, dostum. Günahkar”. Bunun yerine, 20'li yaşların altındaki en iyi iki İtalyan – 2005 doğumlu Federico Bondioli ve 2007 doğumlu Federico Cinà – ATP sıralamasında sırasıyla 586 ve 596. sırada yer alıyor. Ben de öyle diliyorum ama onlar Günahkar olmayacaklar. Bondioli'nin yaşındayken Jannik zaten dünyadaki ilk yüz arasında yer alıyordu. Potansiyel müşteri sayısındaki azalma (artık sporla ilgilenenler arasında yaygın kullanıma giren İngilizce bir terim: potansiyel şampiyon olma veya en azından başarılı bir kariyere sahip olma potansiyeline sahip sporcudur) şu şekilde doğrulanmaktadır: Gerçek şu ki, bu yıl Noel'e yakın bir zamanda Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak Yeni Nesil Finallerde İtalyanlarımız olmayacak. Endişelenmek için henüz çok erken ama ileriye bakmak ve karşı önlemleri hazırlamak her zaman iyi bir şeydir.

Bu arada, altı ay boyunca pistin en yüksek reytingine sahip olan bir İtalyan'ı her büyük turnuvada sahada görmenin geçmişte hiç yaşanmamış zevkinin tadını çıkaralım. Bu gece Sinner, Eylül ayında Flushing Meadows finalinde mağlup ettiği rakibini, kariyerinin en iyi sezonunu geride bırakmış, henüz 27 yaşında, ATP'nin 5 numarası Taylor Fritz'i buluyor. Unutulmaz bir maç değil, belki de dünyanın 1 numarasının Kaliforniyalıyı yenme zorunluluğu nedeniyle biraz gergin başlamasından kaynaklanıyor. Başarılı olmazsa, grubun son maçına Daniil Medvedev'e karşı çıkacak ve yarı finale çıkma şansı çok düşük olacaktı. Fritz daha sakin. Kaybetmeyi göze alabilir çünkü üçüncü turda artık elenmiş olan Alex de Minaur'u bulacak. Neredeyse elli dakika boyunca denge mükemmel, ardından Jannik hızlanıyor, sekizinci oyunda üç ve onuncu oyunda dönüştürülmüş bir mola fırsatı var.

Uzun rallilerin ve zekice hareketlerin yer aldığı, ancak daha muhteşem olan ikinci bölümde de pek az sürpriz yaşandı. Amerikalı oyuncu, Sinner'ın artan bilgi ve farkındalıkla kullandığı hız farklılıklarından muzdarip: düşme şutları, ters vuruşlar, güçlüden ziyade isabetli uzun şutlar. Onuncu sette mola tam zamanında geldi: 1 saat 40 dakikada 6-4 6-4.

Öğleden sonra İnalpi Arena'daki seyirciler, sabahın erken saatlerinde turnuvadan çekilmeye hazır olduğu söylenen Medvedev'in mucizevi dirilişine tanık oldu. Pazar günü Muskovit, maç sırasında kendisine meydan okundu ve daha sonra rekabete ilgisiz olduğu için Fritz'e karşı kaybetti. Bugün Avustralyalı de Minaur'a karşı sadece altı maç kazandı (6-2 6-4). Bu nasıl mümkün olabilir? Materyal sayesinde öyle görünüyor ki: basın toplantısında, ATP 4 numarası “maçtan önce ekipmanda bir şeyleri değiştirdiğini” söyledi ki bu genellikle turnuva sırasında yapılmaz. (…) Buradaki iki maçta burada Torino'da bazı testler yaptım. İkincisi iyi sonuç verdi.” Güvenilir mi? Daniil şunu eklese bile benim bu konuda şüphelerim var: “Benim gibi bazı oyuncular, Kovid öncesi gibi olmayan toplardan memnun değil. 2022 yılım (pandeminin ikinci yılı) berbattı. (Topların farklı olması nedeniyle) Telleri daha yumuşak tellerle değiştirmek zorunda kaldım, bu yüzden hızı artırdım. Aslında artık kazananı belirleyemedim. Bu sene daha yumuşak olanlarını kullandım. Toprak ve çim üzerinde oynamak daha zordu. Bugün tekrar değiştim ve sorun olmadı.” Medvedev'in taleplerinin, Fransız şirketle işbirliği yaparak kendi özelleştirilmiş raketi Dynacore 305'i geliştirmek için işbirliği yapan Tecnifibre teknisyenlerine ne kadar baş ağrısı yaşattığını hayal bile edemiyorum. Daha hafif bir versiyon Birisi tedarikçiyi değiştirmek üzere olduğunu fısıldıyor (yıllar sonra!), ancak hiçbir onay yok.

De Minaur'un analizi bana çok daha ikna edici geliyor: “Kötü bir maç oynuyorsunuz çünkü gerginlik, gerginlik ve çok fazla beklenti var. Ve bir sonraki maçta iyi oynarsınız çünkü çok fazla endişelenmeden bu durumla yüzleşirsiniz.” Aslında Medvedev gibi. Kısacası tatmin edici olmayan topların, yumuşak kordajların, raketlerin ve diğer her şeyin bunda pek bir etkisi yok.