Ağır kar yağışı niçiniyle 10 vilayetimizde eğitime orta verildi

ffalivvv

New member
Türkiye’nin bir fazlaca bölgesinde kar yağışı tesirini hissettirmeye devam ediyor. Şiddetli kar yağışı ve olumsuz şartlar niçiniyle 10 vilayetimizde birtakım ilçelerde eğitime orta verildi. Buna göre 23 Aralık Perşembe tarihinde Zonguldak, Bartın ve Rize’nin tüm ilçelerinde yüz yüze eğitime orta verilirken; Giresun, Sinop, Artvin, Ordu, Trabzon, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Rize’nin birtakım ilçelerinde eğitime 1 gün mühletle orta verildi.

GİRESUN

Giresun’da tesirli olan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı niçiniyle Espiye ve Keşap ilçelerinde 1 gün okulların tatil olduğu belirtildi. Espiye ve Keşap Kaymakamlıklardan yapılan açıklamaya bakılırsa, “Etkili olan ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı öğrencilerin sıhhati ve okula ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkları önlemek gayesiyle 23 Aralık Perşembe ilçe merkezinde taşımalı eğitim kapsamındakiler ile köy okullarında eğitim öğretime orta verilecek. İlçe merkezlerindeki okullarda taşımalı sisteme dahil olmayan öğrenciler ise eğitim öğretime devam edecek. Öte yandan, Keşap ilçesinde kamu kurumlarında bakılırsavli engelli ve gebe işçi de yarın müsaadeli sayılacak” denildi.

SİNOP

Sinop’ta, ağır Kar yağışı ve buzlanma niçiniyle merkez ve kimi ilçelerde yarın eğitim öğretime orta verileceği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte berbat hava şartlarının devam ettiği, yapılan değerlendirmenin akabinde 23 Aralık Perşembe kent merkezi ile Gerze, Erfelek, Dikmen, Türkeli ve Ayancık ilçelerinde eğitim öğretime orta verileceği kaydedildi.

ARTVİN

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentin birtakım bölgelerinde tesirli olan kar niçiniyle vilayet merkezi, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda, Şavşat ilçesinde ise Meydancık İlkokulu ve Ortaokulunda 23 Aralık perşembe günü eğitim öğretime bir gün mühletle orta verileceği açıklandı.

ORDU

Ordu’nun Akkuş ilçesinde de kar niçiniyle eğitime yarın orta verilecek. Akkuş Kaymakamlığından yapılan açıklamaya nazaran, olumsuz hava şartları niçiniyle ilçe genelinde yarın eğitime orta verildiğini aktarıldı.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta ağır Kar yağışı ve buzlanma niçiniyle vilayet genelindeki tüm okullar 23 Aralık günü tatil edildi. Ayrıyeten gebe ve engelli kamu çalışanları idari müsaadeli sayılacak.

TRABZON

Trabzon Valiliği’nce yapılan duyuruyla, kar niçiniyle kent merkezi ve 18 ilçede eğitime 1 gün mühletle orta verildi. Yapılan açıklamada; “İlimiz genelinde devam eden kar yağışı niçiniyle 23 Aralık 2021 Perşembe günü Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Maçka, Ortahisar, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerimizde 1 gün müddetle eğitime orta verilmesine, engelli ve gebe olan kamu nazaranvlilerinin idari müsaadeli sayılmasına; Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde ise yalnızca taşımalı eğitime 1 gün orta verilmesine karar verilmiştir” denildi.

KASTAMONU

Kastamonu’nun Küre, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde, kar yağışı niçiniyle eğitime 23 Aralık Perşembe günü (yarın) orta verildi.Kentin bilhassa kıyı ilçelerinde kar yağışı tesirini sürdürüyor. Ağır kar yağışı niçiniyle Küre, Abana ve Çatalzeytin ilçelerinde, eğitim ve öğretime 23 Aralık Perşembe orta verildiği bildirildi.

BARTIN

Bartın’da devam eden ağır kar yağışı niçiniyle yarın yüz yüze eğitime orta verildi. Uzaktan eğitimin ise devam edeceği duyuruldu.

KARABÜK

Karabük’ün Yenice ilçesinde kar yağışı niçiniyle taşımalı eğitime 1 gün orta verildiği duyuruldu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “İlçemizde devam etmekte olan kar yağışı ve şiddetli buzlanma niçiniyle 23 Aralık 2021 Perşembe günü ilçemiz okullarında taşımalı eğitime 1 gün orta verilmiştir” denildi.

RİZE

Rize Valiliği, vilayet genelinde devam eden kar yağışı ötürüsıyla eğitime bir gün orta verildiğini bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ağır biçimde devam ettiği vurgulanarak, “Kar yağışı sonucunda oluşabilecek don ve buzlanma niçiniyle ilimiz genelinde birinci ve orta dereceli okullar ile Ulusal Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 23 Aralık’ta 1 gün müddet ile orta verilmiştir.” sözüne yer verildi.

Son Dakika Haberleri