Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi Palandöken yurt haricindeki Türklerin yeni adresi oldu

ffalivvv

New member
ERZURUM (AA) – Doğal hoşlukları, dik yamaçları ve milletlerarası standartlarda uzun pistleriyle her yaştan kayakseveri ağırlayan, adrenalin tutkunlarının vazgeçemediği Erzurum‘daki Palandöken Kayak Merkezi, yurt haricindeki Türklerin de tatil merkezi oldu.

Uçakların inançlı iniş kalkışını sağlayan CAT 3A sistemi bulunan Erzurum Havalimanı’na yakınlığının sağladığı ulaşım kolaylığıyla yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Palandöken, çam ağaçları içinde yer alan pistleriyle her yıl binlerce kayakseveri konuk ediyor.

Hem profesyonel tıpkı vakitte acemilerin kayak yaptığı, birfazlaca alternatif piste sahip olmasıyla kış turizminde kıymetli yer teşkil eden Palandöken, bu özellikleriyle yalnızca yurt ortasından değil farklı ülkelerde yaşayan Türkleri de konuk ediyor.

Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı merkez, kolay ulaşım ve konaklama imkanı sunmanın yanı sıra birfazlaca kış sporunun rahatlıkla yapılması, teknik altyapısı, beş yıldızlı otelleri, kar kalitesi ve eşsiz doğasıyla da öne çıkıyor.

Türkiye‘nin en uzun, dünyanın ise 3’üncü uzunluktaki pistiyle kayakseverlere 15 kilometre kesintisiz kayak yapma imkanı sunan Palandöken’de acemi, orta seviye ve profesyonel olarak kayak yapılabilecek pistler bulunuyor.

Çağdaş telesiyej çizgisi üzere altyapı imkanlarıyla da beğeni toplayan Palandöken’de aydınlatılan pistlerde gece de kayak yapılabiliyor.

Hollanda’dan kayak tatili için gelen Ahmet Can, AA muhabirine, Palandöken’e birinci kere geldiğini söylemiş oldu.

Tesisler ve kayak imkanlarının çok yeterli olduğunu belirten Can, “Daha evvel Erzurum’a geldim ancak Palandöken’e birinci sefer geliyorum. Gerek tesisler gerekse buradaki jandarma gruplarının hizmetine hakikaten bayıldım.” dedi.

Tesisler Avrupa standartlarında

Can, inançlı kayak yapmak için daima nezaret altında olduklarını söz ederek, “Özellikle jandarma takımları fazlaca hoş vazife yapıyor. 15-20 dakika ortasında bir takım görüyoruz yani daima bizi denetim ediyorlar. Tesisler epeyce âlâ, Avrupa standartlarında diyebilirim. Burayı herkese öneriyorum.” diye konuştu.

Türkiye‘de daha evvel farklı kayak merkezlerine gittiğini lisana getiren Can, şöyleki konuştu:

“Önceden Uludağ’a gitmiştim, kayak yapmayı da orada öğrendim lakin Palandöken ile kıyaslanamaz. Buradaki pist uzunluklarını göz önünde bulundurduğumuzda fazlaca daha hoş diyebilirim. Almanya’da da kayak yaptım fakat burası hayli daha uygun.”

Almanya’dan arkadaşlarıyla gelen Eyüp Akarsu da kayak tatili için Erzurum’u tercih ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“İyi ki burayı seçmişiz zira burası fazlaca hoş bir yer. Çarşı ve dağdaki imkanlar, her şey fazlaca hoş. Kayak ekibi olmasa da kiralayıp kayak yapmayı kısa müddette öğrenebiliyorsunuz. Biz kayak yapmayı bilmiyorduk, geldiğimizin ikinci günü öğrendik. Yokuşlardan aşağı profesyonel olmasak da kayak yapmayı öğrendik.”

“Soğuğu fırsata çevirdik”

Ankara’dan arkadaş kümesiyle gelen Zeynep Sevinç ise eğlenceli vakit içinder geçirdiklerini lisana getirerek, “Buraya birinci sefer geldik. Soğuğu fırsata çevirdik. Kayağımızı yapıyoruz, her şey fazlaca hoş, epey keyifli. Kimi pistler kapalı lakin en uzun pistler esasen burada.” dedi.

İstanbul’dan eşi Merve Erdoğan ile kayak için gelen Taylandlı Kun Sombatpanich de 4 yıldır Türkiye’de yaşadıklarını söylemiş oldu.

Kun Sombatpanich, Türkiye’yi epey sevdiğini ve Erzurum’a birinci sefer geldiğini kaydederek, “Manzarası ve kayak imkanlarıyla burada her şey fazlaca hoş. İstanbul’dan buraya gelmek de epeyce kolaymış. Havalimanından epeyce kısa müddet daha sonra buraya geldik. Türkiye’yi fazlaca seviyorum.” tabirlerini kullandı.

AA / Yunus Hocaoğlu – Son Dakika Haberleri