AB, Trump'ın öfkesini riske atar ve haksız uygulamalar nedeniyle Apple ve Google'ı suçlar

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Çarşamba günü, Avrupa Birliği'nin denetleyici yetkilileri, Apple ve Google'ı şirketlerinin en önemli kısımlarını değiştirmeye zorlama çabalarını genişletti, ancak Trump yönetimi potansiyel olarak Amerikan teknoloji şirketlerinin düzenlenmesi yoluyla geri döndü.

27 uluslu bloğun yöneticisi olan Avrupa Komisyonu, Apple ve Google'ın 2022'de benimsenen bir yasayı ihlal ettiğini ve bu da dijital ekonomide adil rekabeti garanti edecek olduğunu söyledi.

Kararlar, ABD ve Avrupa Birliği arasında ticaret ve tarifelerden Ukrayna'ya ve askeri savunmaya kadar çeşitli sorular konusunda jeopolitik gerilimler vermektedir.

Komisyon, geçici bir kararın, Google'ın kullanıcıları diğer Google hizmetlerine yönlendirmek ve diğer çevrimiçi şirketlere göre haksız bir avantaj sağlamak için baskın arama motorunu kullanarak 2022 Yasası, Dijital Piyasalar Yasası'nı ihlal ettiğini belirlediğini söyledi. Denetleyici yetkililer ayrıca, Google Play App Store'da, uygulama geliştiricilerinden müşteri alabilecek teklifleri sınırlayan teknoloji devini, haksız kısıtlamaları da suçluyor.

Apple, kulaklık, akıllı saatler ve diğer bağlı cihazların üreticilerinin Apple'ı iOS mobil işletim sistemiyle senkronize etmeyi kolaylaştırdığı söylendi.

“AB'de çalışan şirketler, Dijital Piyasa Yasası da dahil olmak üzere AB kurallarına uymalıdır.” Dedi. “Bu kararlarla sadece yasayı uyguluyoruz.”

Vakalar, Avrupa Birliği'nin ABD ile olan gerilimine rağmen en büyük teknoloji şirketlerinin agresif denetimini sürdürmeyi planladığını gösteriyor. Yıllardır, Brüksel'deki denetim yetkilileri Amazon, Apple, Google, Meta, X ve diğerlerine iş uygulamaları ve platformlarında paylaşılan içerik hakkında hitap ediyor. Ancak bazı analistler, yetkililerin Başkan Trump ile daha fazla çatışmadan kaçınmak için tutumlarını hafifletip hafifletmeyeceğini sorguladılar.

Trump yönetimi Şubat ayında Amerikan şirketlerinin Dijital Piyasalar Yasası uyarınca hedeflendiği düşünüleceğini söyledi.

Ancak, yönetim büyük teknoloji şirketlerini her zaman tam olarak desteklememiştir. Bu ay, Adalet Bakanlığı, Google'ın antitröst hukukunun ihlali nedeniyle bölündüğünü doğruladı ve tekliflerin bir parçası olarak başlayan bir kılavuza devam etti.

Çarşamba günü duyurular para cezası içermiyor, ancak şirketler denetleyici otoriteleri karşılayan herhangi bir değişiklik yapmazlarsa nihayetinde finansal cezalara maruz kalabilirler.

Apple ve Google'a karşı alınan önlemler, Dijital Pazar Yasası'nın bir parçası olarak üstlenen ilk uygulama adımlarından bazılarıdır. Avrupa denetim yetkililerine, büyük teknoloji şirketlerini daha küçük şirketleri kolaylaştırmak için ürün ve hizmetlerinde değişiklik yapmaya zorlamak için daha kapsamlı bir otorite vermek için kabul edilen bir yasa.

Şirketler, düzenlemelerin Avrupa'daki yeniliği yavaşlattığını savundu. Apple, Avrupa'da bazı yapay zeka özelliklerinin yayınlanmasını zaten erteledi çünkü bunlar düzenleyici zorluklar.

“Bugünün kararları kendimizi bürokrasiye sarıyor, Apple'ın Avrupa'daki kullanıcılar için yenilikçi olma yeteneğini yavaşlatıyor ve yeni işlevlerimizi aynı kurallara göre oynamak zorunda olmayan şirketlere ücretsiz olarak vermeye zorluyor.” Dedi.

Google, arama motorundaki bir dizi değişikliğin zaten bunu yaptığını söyledi. Mobil işletim sistemi Android; Ve Avrupa yasalarına uymak için App Store.

Bir blog yazısında, “Bugünkü Avrupa Komisyonu tarafından yapılan duyuru, Avrupa şirketlerini ve tüketicileri etkileyen, yenilikleri bozan, güvenliği zayıflatan ve ürün kalitesini bozan Google Search, Android ve Play'de daha fazla değişiklik yapmaya çağırıyor.” Dedi.