2025 Ekpss'Ye Kaç Kişi Atanacak ?

Emir

New member
2025 EKPSS'ye Kaç Kişi Atanacak? Yoksa Hepimiz mi Uçuyoruz?

Selam forumdaşlar! Bugün, hayatımızın en önemli sorularından birine kafa yoracağız: 2025 EKPSS’ye kaç kişi atanacak? Hadi, hep birlikte bu bilinmeyenle ilgili tahminlerde bulunalım, çünkü bu soruya herkesin bir cevabı vardır… veya en azından başvuru yapmış olan herkesin kafasında "Acaba ben de atanır mıyım?" sorusu dönüp duruyor.

Tabii, işin eğlenceli kısmı şu: Bu soru kadar belirsiz ve gizemli olan başka bir şey var mı? "Yıl 2025, EKPSS başvuruları başladı, 200 bin kişi başvurdu, ama sadece 5 bin kişiye kadro var..." Şaka bir yana, her yıl hepimiz heyecanla bekleriz. Hatta bazı arkadaşlar, sanki KPSS değil de uzaya seyahat başvurusu yapıyormuş gibi hissediyorlar. Neyse, fazla ciddiye almayalım, konuya eğlenceli bakalım!

Bir "Hayalperest Strateji": Erkeklerin EKPSS’ye Bakışı

Erkekler, EKPSS sınavına başvurduklarında genellikle "stratejik" bir yaklaşım sergilerler. Düşünsenize, girdiğiniz sınavı "öngörülemez" hale getiren bir arkadaşınız olduğunu. O, matematiksel bir hesap yapıyordur: "Eğer 10 bin kişi başvurduysa ve 5 bin kişi alınacaksa, bu demek oluyor ki yüzde 50 ihtimalim var. Şimdi, başvurumu gönderirken paralel evreni de düşünmem gerekebilir, yoksa kaybedebilirim."

Erkeklerin bu çözüm odaklı yaklaşımı, genellikle “olmazsa, başka bir çözüm bulurum” mantığıyla işler. Yani, başvuru yapmaktan başka bir alternatifi olan bir erkek, başvuruyu yaparken bile hesaplamalar yapar. "Şu kadroda en çok hangi bölüme alınacak?" sorusuyla başlar, sonra "Benim bölüme 100 kişi başvurmuş ama 80 kişi alınacak, demek ki benim şansım yüksek" diye düşünür. Yani, bir nevi EKPSS, erkekler için bir tür "strateji oyunu" gibi olur.

Ama bu strateji, bazen tam olarak işe yaramaz. Mesela, 50 bin kişi başvurur ve herkesin beklentisi "işte kadrolar, artık atama bekleyenler için mucizeler gerçekleşecek" diye büyütülürken, aynı zamanda sormak gerekmez mi: “Evet, 2025’te kaç kişi atanacak? Ya da belki, hiç kimse atanmayacak mı?”

Kadınların "Hayat Birleşenleri": EKPSS ve Empatik Yaklaşımlar

Kadınlar ise bu sürece, biraz daha empatik bir bakış açısıyla yaklaşır. Yani başvuruyu yaparken, “Acaba bu süreç sonunda hepimiz mutlu olacak mıyız?” sorusunu sorar ve kadrolara yerleşenlerin hayatını düşünürler. Hani, o meşhur tabir vardır ya: "Hayat bir birleşendir." Kadınlar, başvuru yaparken sadece kendi atamalarını değil, başkalarının da hayatını hesaba katmayı ihmal etmezler. “Bir kişi atanırsa, belki diğer başvuran 10 kişi için umut olur” diye düşündüklerinden, hep biraz daha "Birlikte başaralım!" mantığıyla hareket ederler.

Evet, başvuru yaparken duygusal yaklaşan kadınlar, aslında bu süreci sadece bireysel bir deneyim olarak değil, hep birlikte zorlukları aşan bir toplumsal bağ kurma fırsatı olarak görürler. Ekonomik zorlukların yanı sıra psikolojik olarak da birbirlerinin yanında olmaya çalışırlar. Kadınların bu yaklaşımını çok takdir ediyorum, çünkü bazen strateji değil, gerçekten empati ve dayanışma bize kazandırır, değil mi?

Mesela bir kadın başvuru sırasında şöyle düşünüyor olabilir: “Sadece ben değil, başvuran 20 kişi de bu kadroyu hak ediyor, o yüzden şansımı %100 yapmaya çalışıyorum.” Başvurunun ardında, çok daha büyük bir toplumsal bağ vardır. Her başvuru, aslında bir araya gelme, dayanışma ve hep birlikte yol alma çabasıdır.

Peki, Gerçekten 2025’te Kaç Kişi Atanacak?

Şimdi, en kritik soruya geliyoruz: 2025 EKPSS'ye gerçekten kaç kişi atanacak? Gelin, hep birlikte tahminlerde bulunalım! Ancak, şunu unutmamak lazım, bu sayı her yıl değişiyor. Geçen yıl 10 bin kişi atanmışken, bu yıl sayılar ne olacak? O kadar belirsizlik var ki, başvuran kişi sayısı her geçen yıl artıyor ama kadro sayıları genellikle o kadar genişlemiyor. Bu da demek oluyor ki, rekabet daha da zorlaşıyor.

Şimdi sorum şu: Herkes bu kadroların artacağına inanıyor mu? Yani, sadece bir kadro değişikliği mi yapılacak, yoksa 2025'te başvuran 100 bin kişiye gerçekten 10 bin kişi atanacak mı?

İşte burada devreye herkesin çözüm odaklı stratejileri girmeli! Belki de bu yıl, kadro sayısının biraz arttığını duyururuz ve başvuranların yüzde 10’u atanacak. Hani, 2025'in "mucizevi yılı" dediğimiz döneme girmeye başlarsak, kim bilir belki bir yanda kadınların empatik bakış açıları, diğer yanda erkeklerin strateji odaklı düşünceleri birleşip, hep birlikte kazanırız!

Birlikte Bunu Halledelim: Forumda Tartışmaya Davet!

Şimdi hep birlikte bir bakış açısı geliştirelim, ne dersiniz? 2025'te bu kadrolara atanacak kişi sayısı ne kadar olur? Benim tahminim, atama sayılarında yine “az ama öz” bir artış olacağı yönünde! Ama forumdaşlar, sizce gerçekten büyük bir sürpriz olacak mı? Yorumlarınızı bekliyorum!

İçinizdeki stratejik zekayı, empatik bakış açısını ve belki biraz da mizahi yorumlarınızı burada paylaşarak, birlikte bu tartışmayı eğlenceli hale getirelim. Unutmayın, bu yazı hepimize biraz moral, biraz gülümseme getirebilir!

Hadi bakalım, şanslı olan kim olacak, hep birlikte göreceğiz!