2023 için Boğalar ve Ayılar durumu

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
613
Puanları
1
Bu tamamen cesur bir itiraz değil. Deutsche Bank, gelecek yılın üçüncü çeyreğine kadar ılımlı bir durgunluk bekliyor. Gerileme, çoğu tüketiciyi, ev satıcılarını ve nihayetinde kurumsal kazançları etkileyecek – ancak herhangi bir büyüme görüntüsü geri dönene kadar yalnızca birkaç çeyrek sürecek.

Gözler Fed’de


Gelecek yıl piyasaları yükseltebilecek şey, bir Fed değişikliğidir. ABD Merkez Bankası 2023’te faiz artırımlarını yavaşlatmaya başlarsa, hisse senetleri yükselebilir. (Birçok Wall Street boğası, Fed Başkanı Jay Powell’ın herhangi bir işaret göstermemesine rağmen, enflasyonun düşmesiyle birlikte Fed’in yılın ikinci yarısında faiz oranlarını düşüreceğine inanıyor. gibi bir şey yapacak.)

Nomura ekonomistleri Rob Dent ve Aichi Amemiya, 2023’te Fed politikasını etkileyen başka bir faktör görüyor: politika. Biden yönetimi, merkez bankası faiz oranlarını bir yıl önceki neredeyse sıfırdan yüzde 4,25 ila yüzde 4,5 hedef aralığına yükselttiği için 2022 boyunca büyük ölçüde sessiz kaldı. Bu sessizlik, özellikle agresif para politikaları işverenleri işten çıkarmaya zorlarsa, aniden sona erebilir.

Ekonomistler, yatırımcılara yakın zamanda yazdıkları bir notta, “Kongre eleştirilerinin, işten çıkarmalar başladıkça gelecek yıl yoğunlaşması muhtemeldir,” diye yazdılar. “Tarihsel olarak düşük işsizlik oranlarının olduğu bir ortamda Powell’ın şahin yorumunu sürdürmek daha kolaydı, ancak iş piyasası kötüleştiğinde bu muhtemelen daha zor hale gelecek. Şubat ayında Kongre önünde altı ayda bir verdiği ifade muhtemelen tartışmalı olacak.”

Önümüzdeki yıl için çelişkili sinyaller


Tatil mucizelerine inananlar için, yılın son işlem haftası hisse senetleri için tarihsel olarak bir kazanç oldu. Wall Street gazilerinin tabiriyle “Noel rallisi”, S&P 500’ün tipik olarak tarihsel yedi günlük hareketli ortalamasını geçtiği Noel’den sonraki yedi işlem gününü kapsar. En iyimser olanlar, Noel Baba rallisini yeni yıla kadar gelecekteki getirilerin bir göstergesi olarak görüyor.

Bardağın dolu tarafı senaryosu: Hala hisse senedi satın alan birkaç balina var. Goldman Sachs’a göre şirketler bu yıl 1 trilyon dolarlık rekor bir hisse geri alımını tamamladı.

Enflasyonu ve sizi nasıl etkilediğini anlayın

Bardağın yarısı boş görünümü: Goldman, şirketlerin önümüzdeki yıl bu hızı sürdüremeyeceğini ekledi.

Morgan Stanley’den Bayan Shalett de hisse senetleri için bir yıllık bir kayıp öngörüyor. Ancak meslektaşlarının çoğundan farklı olarak, dirençli tüketiciler harcamaya devam ettikçe ve işletmeler ekonominin büyümesini ancak bir yavaşlamayı önleyecek kadar büyümesini sürdürmek için yeniden yatırım yaptıkça ABD’nin bir durgunluktan kaçındığını görüyor. “Bu, enflasyonun daha uzun süredir yüksek olduğu ve Fed’in daha uzun süredir daha yüksek olduğu anlamına geliyor” diye ekledi ve kurumsal kazançlar %10 ila %15 düştüğünde hisse senetlerinin neden baskı altına gireceğini açıkladı.
 
Üst