2021 LGS’de 12 Türkiye Birincisi Bahçeşehir Koleji’nden

Ryan

Global Mod
Global Mod
Katılım
25 Eyl 2020
Mesajlar
13,463
Puanları
36
2021 LGS’de 12 Türkiye Birincisi Bahçeşehir Koleji’nden
Liselere Geçiş İmtihanı’nın (LGS) birincileri belirli oldu. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin iştirak gösterdiği imtihanda Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; 97 öğrenci 500 tam puan aldı. 12 Türkiye birincisi ise Bahçeşehir Kolejinden çıktı. O öğrencilerden 3’ü olan Buse Ceylin Ayyıldız, Bengisu Yener ve Yusuf Küpeli muvaffakiyetlerinin sırrını anlattı.

26-27 Haziran’da düzenlenen LGS 2021 sonuçları bugün sabah saatlerinde belirtildi. MEB’den yapılan açıklamada “2021 Merkezi İmtihana katılan 1 milyon 38 bin 492 öğrenci bulunuyor. Merkezi İmtihanın her iki oturumundaki tüm sorulara yanlışsız yanıt veren öğrenci sayısı ise 97… Bu öğrenciler 36 farklı vilayette bulunuyor” sözleri yer aldı. 12 Türkiye birincisi ise Bahçeşehir Kolejinden çıktı. Bahçeşehir Kolejinden yapılan açıklamada, imtihan hazırlık periyodunda yüz yüze ve on-line olarak eğitime devam eden öğrencilerin, Bahçeşehir Koleji’nin yapay zeka tabanlı dijital eğitim plartformu Metodbox ile imtihana hazırlandığı açıklandı.

Tam puan yapan öğrencilerden biri olan Buse Ceylin Ayyıldız, “Natürel kuvvetli bir müddetçti. Zira okula gidemedik arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizden yoksun kaldık lakin bu süreci hoş atlatabildik ki başarıyı elde ettik. Memnunum ve imtihandan çıktığımda içimde hoş bir his vardı, başarabileceğime inanıyordum zira her soruyu anlayarak cevaplamıştım. 8 yıllık bir emeğin karşılığını almak hayli hoş bir hoş bir duygu” dedi.

“BAŞARAMIYORUM BIRAKAYIM DEMEDİM”

hiç bir vakit pes etmediğini anlatan Ayyıldız, “Başaramıyorum bırakayım demedim. Bu da başarımda hayli tesirli oldu. Amacım Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’nde okumak. Önümüzde 4 yıl var, mesleğe tam karar veremesem de matematik, fen yüklü bir kısımda okumak istiyorum” diye konuştu.

“ÇALIŞMAYI HİÇ BIRAKMADIM”

Denemelerde 500 tam puana ulaşamasa da imtihanda bu hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Bengisu Yener ise gayelerini şu sözlerle anlattı:

“Öncelikle bu biçimde bir kararı beklediğimi söyleyebilirim. Zira rastgele bir eksiğim olduğunu düşünmüyordum. İmtihanın güç olacağı tarafında bir söylenti vardı. Lakin her şeye hazırlıklı olmam gerektiğini düşündüm. Lakin imtihandan daha sonra 500 tam puan beklediğimi söyleyemem. Sonuçlar belirtildiğında biraz şaşırdım. İmtihana hazırlanan öğrencilerin denemelere epeyce da aldırış etmemelerini öneririm. Ben okulun denemelerinde tam puan yapamamıştım. Koronavirüs devrinde de her ne olursa olsun çalışmayı bırakmadım öğrencilere tavsiyem de bu tarafta olacak. Bunun yanında iç motivasyonlarını sağlamayı denesinler. Lise olarak İstanbul Erkek Lisesi’nde okumak, ileride ise çocuk cerrahı olmak istiyorum.”

“KORONAVİRÜS SÜRECİNİ AVANTAJA ÇEVİRDİM”

Tam puan alan bir başka öğrenci Yusuf Küpeli ise “500 tam puan beklemiyordum. Denemelerde yalnızca bir sefer tam puan yapmıştım. İmtihanda dikkatimi toplayıp gerilimimi yönetince bu sonuca ulaştım. Koronavirüs sürecini avantaja çevirmeye çalıştım, yolda kaybedeceğim vakti konutta ders çalışarak kullandım. Çözemediğim soruların üzerine gittim, zorlandığım mevzulara çalıştım. Bundan daha sonrasında da meslek seçiminde mühendislik alanında çalışmalar yapmak istiyorum” tabirlerini kullandı.

Yusuf Küpeli’nin babası Serhan Küpeli de “Öncelikle hayli teşekkür ediyorum, fazlaca keyifli ve sevinçliyiz. Yusuf yaklaşık 1,5 yıldır fedakârlık yaparak önemli emek verdi bu işe. Biz de ailesi olarak ondan bu biçimde bir muvaffakiyet bekliyorduk. Yalnızca sözelden eksiklerimiz olur diye düşünüyorduk ancak onu da tam yaptı. Ailelere tavsiyem çocukların okuma hünerini ve dikkatini geliştirecek çalışmalar yapmaları. Çalışmanın içeriğini zenginleştirmenin kıymetli olduğunu düşünüyorum” diyerek ailelere tavsiyelerde bulundu.

Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Hasret Dağ: “Ulusal imtihanlara hazırlıkta dijital eğitimin gayeye yönelik çalışma imkanlarından yararlanılıyor.”

Dijital eğitimin imtihanlara hazırlanan öğrencilere gayeye yönelik çalışma planı oluşturma imkanı sunduğunu söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Hasret Dağ,yapay zekâ tabanlı şahsa has dijital eğitim platformları Metodbox’ın büyük katkısı olduğunu belirtti. Hasret Dağ kelamlarına şu biçimde devam etti: “Bahçeşehir Koleji olarak Ulusal İmtihanlara Tam Hazırlık Sistemi’miz çerçevesinde LGS ve YKS’de her yıl hayli başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Her yıl hem kişisel hem toplam muvaffakiyet yüzdemiz yüksek. Öğrencilerimizin geleceklerinde belirleyici rolü olan ulusal imtihanlara en uygun biçimde hazırlanmalarını sağlamak için uzun senelera dayanan imtihan hazırlık deneyimimizden faydalanıyoruz. Dijital eğitimimiz, deneyimimizi en âlâ biçimde aktarabilmek için kullandığımız en kıymetli araçlarımızdan biri. Ulusal İmtihanlara Tam Hazırlık sistemimizle, kazanım eksikliklerini vaktinde tespit ederek gayeye yönelik çalışma programları çıkarıyoruz. Ulusal imtihanlara hazırlık sürecinde izlediğimiz metotlar, yapay zekâ teknolojisinden yararlanarak kurguladığımız dijital eğitimimizin de değerli ögelerinden biri. Yapay zekâ tabanlı bireye mahsus öğrenme platformumuz Metodbox ile imtihanlara hazırlanan öğrencilerimize faal ölçme kıymetlendirme araçları ve bu doğrultuda kazanım eksikliklerini giderme imkanı sunuyoruz.Metodbox’ta yer alan Dijital Soru Bankası 7, 8 ve 12. sınıf seviyelerindeki öğrencilerimize kazanım eksikliklerini tamamlama ve tam öğrenmeyi sağlama imkanı sunuyor.

Öğrencilerimiz kusurlu yahut eksik karşılık verdikleri her bir soru için o soruda kazandırılmak istenen yetkinliklere yönelik oluşturulmuş, soruya özel küçük testlere ulaşım sağlıyorlar. bu biçimdece her öğrenci, yalnızca kendi cevaplarına nazaran eksik olduğu kazanım doğrultusunda sorulara erişebiliyor. Sunduğumuz soruya özel küçük testlerle öğrencilerimizin, Metodbox’ta yer alan büyük soru havuzundan kendi gereksinim duydukları soruları yanlışsız biçimde seçmeleri için vakit kaybetmelerini önlüyoruz. Yapay zekâ teknolojisi, küçük testler daha sonrası öğrencilerimizi, eksik kazanımlarıyla ilgili husus anlatım görüntüsü, fasikül testi ve başka testlere yönlendiriyor. bu biçimdece eğitimimizde uyguladığımız şahsa mahsus öğretim modelini, ulusal imtihanlara hazırlık basamağında da yapay zekâ teknolojilerinden yararlanarak Metodbox ile uyguluyoruz. bu biçimdece öğrencilerimize maksada yönelik hazırlık yapma ve amaçlarına olan uzaklıklarını yakından takip edebilme imkanı sunuyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR
 
Üst